Diari Més

Religió

Tarragona celebrarà la 32a romeria en honor a la Verge del Rocío

El romiatge començarà aquest divendres des del Serrallo

Tarragona celebrarà la 32a romeria en honor a la Verge del Rocío

Tarragona celebrarà la 32a romeria en honor a la Verge del RocíoCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Cultural Folklòrica Andalusa ha organitzat diverses activitats al voltant de la 'XXXII Romería en Honor a la Virgen del Rocío 2016’. L’inici de la romeria, que es viurà el divendres, és l’acte principal, però des del dijous i durant tot el cap de setmana s’han preparat diversos actes al voltant d’aquest peregrinatge.

El dijous 12 a les 21 hores, es durà a terme al Santuari del Llorito el 'Santo Rosario Rociero' a càrrec del pare Mario Buonanno i cantat pel 'Coro Junco y Romero' amb posterior sopar d'inauguració de la romeria a les casetes.

Serà aquest divendres 13 de maig quan a partir de les 16h a l'església Sant Pere del Serrallo hi haurà la concentració de carretes, cavalls i romers. A les 16.30h s'iniciarà la sortida del camí portant la imatge de la Mare del Rocio estirada del bous. Itinerari: c/ Trafalgar, Torres Jordi; c/ Reial; c/ d'Apodaca; c/ de la Unió; Rambla Nova; c/ Sant Francesc; Rambla Vella; Via de l'Imperi; Avda. Catalunya; c/ Rovira i Virgili; carretera Pont d'Armentera; Barri Sant Pere i Sant Pau (amb parada a l'església del barri, on el mossèn farà benedicció i posteriorment temps per berenar), carretera Pont d'Armentera; Urb. Balcó del Mediterrani; Camí del Llorito; Santuari del Llorito. L'arribada es preveu per a les 21.30h on la imatge de la Verge entrarà al Santuari a espatlles. Posteriorment festa rociera tot el cap de setmana.

El dissabte es presentaran oficialment les castes, a les 12 del migdia amb l’ofrena floral davant de les plantes de la Verge del Rocio. A les 14h dinar de germanor a les casetes i a les 20h missa de romers oficiada pel pare Mario Buonanno i seguidament Festa Rociera.

L’endemà es viurà un ambient festiu rocier tot el dia. A les 12h cant de l'àngelus i processó de la imatge de la Verge del Rocio a espatlles dels romers visitant les casetes. A les 14h dinar de germanor i a la nit novament Festa Rociera.

Dilluns 16 de maig serà l’últim dia del rumiatge. Com en les dues jornades anteriors es podrà viure l’ambient rocier tot el dia. A les 12h es farà el cant de l'àngelus i l’actuació dels cors rociers a la plaça davant del Santuari amb posterior exhibició eqüestre de cavalls al recinte de casetes. A les 12h dinar de germanor i a mitjanit es clausurarà la Romeria 2016.

tracking