Diari Més

Educació

Els Premis Baldiri i Reixac reconeixen dues escoles de Tarragona

L'escola Pau Delclòs i l'Institut Campclar han rebut el guardó

Els Premis Baldiri i Reixac reconeixen dues escoles de Tarragona

Els Premis Baldiri i Reixac reconeixen dues escoles de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Carullaha atorgat dos Premis Baldiri i Reixac alcentreescolarPau Delclòs ia l'Institut Campclar de Tarragona. Segonsla fundació, l'Institut Campclar «és un centreamb iniciatives integradores i activitats pròpies, format per un equip de professorat cohesionat i pedagògicament compromès. Orienta’t, el gran projecte de centre que s’està portant a terme, engloba la llengua catalana i els valors, i, tenint en compte la diversitat de l’alumnat, es proposa com a objectiu ajudar l’alumne a arribar a ser allò que vol ser. Es treballa d’una manera activa amb l’entorn, i destaca, en aquest sentit, el projecte interdisciplinari dedicat a l’obra de Josep Vallverdú, en el qual va participar tot l’alumnat de l’institut, des de totes les àrees, i l’alumnat dels centres de primària i entitats del barri».

Per altra banda, ireferent a l'escola Pau Delclòs, es considera que és «un centre de llarga tradició catalana que viu la integració dels nouvinguts com un fet natural. La llengua catalana és l’eix vertebrador i de comunicació de totes les activitats i les tradicions que s’hi celebren. Partícip en nombrosos projectes, en destaquem Les arrels del present, de caràcter interdisciplinari, sobre el patrimoni de Tarragona, que engloba tot els cicles del centre. Cal assenyalar, a més, l’aula de descoberta, el laboratori, la promoció de la lectura amb el racó d’autors selectes, l’hàbit de llegir trenta minuts diaris i l’apadrinament dels petits lectors».

Premiats a Reus

El projecte de Còdol Educació 'Dibuixa’m Reus! Un joc de mirades: art, pedagogia i patrimoni', de Maria Adzerias i Albert Morelló, ha rebut el guardó adreçat a mestres i professors.El jurat ha destacat en el seu veredicte que la distinció es dóna «a una proposta realitzada a les escoles de Reus amb l’objectiu que els infants coneguin i es facin seva la ciutat i el seu patrimoni, a través d’un treball artístic. El projecte, adreçat als alumnes de 2n, 3r i 4t de primària, va comptar amb la participació de quinze escoles de la ciutat i de més de set-cents alumnes. Aquest diàleg entre art, pedagogia i patrimoni va culminar en l’organització d’una exposició i la publicació d’un llibre, titulat Reus de la mà dels infants, que recull les obres dels nens i nenes i la reflexió sobre el procés».

tracking