Diari Més

Política Municipal

Un pacte «d'inacció» i «tranquil·litat» que no convenç a l'oposició

Els partits acusen al tripartit d’haver format un Govern de no prioritzar les necessitats de la ciutat, sinó dels mateixos partits que el conformen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits de l’oposició discrepen radicalment amb les positives valoracions del tripartit sobre els primers cent dies de Govern a Tarragona.

Els cinc grups que la conformen, C’s, ERC, CDC, CUP i ICV, van aportar arguments diferents, segons les directives de cada partit, però van estar d’acord en assegurar que el pacte només és positiu pels partits que el conformen, i no per la ciutat. «És el pacte de la tranquil·litat, que és el que buscava Ballesteros», assegurava Rubén Viñuales, cap de Ciutadans a Tarragona. El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, anava un pas més enllà, negant el que des del Govern asseguraven: «El pacte de govern és una decisió ideològica i no és un acord treballat».

També Convergència criticava el pacte, i el seu portaveu, Albert Abelló, declarava que «és evident que unir debilitats, en aquest cas tres, mai ha estat un sinònim d’èxit, sinó tot el contrari», i, fins i tot, valorava el pacte com «antitarragoní».

La CUP i ICV coincidien en què, un pacte format per partits de la dreta ideològica, no és el que Tarragona necessita. Arga Sentís, portaveu d’ICV, deia no estar d’acord amb què el Govern el formin partits conservadors mentre que, en les últimes eleccions, hi havia hagut un augment de vots per l’esquerra. D’altra banda, en un comunicat de la CUP deien que «100 dies són pocs per a poder valorar els costos polítics d’aquesta aliança dretana i reaccionària, però sí que es podrien quantificar econòmicament», referint-se als costos de l’increment d’assessors o de regidors, per exemple.

També hi va haver grups que van acusar al Govern d’haver creat un pacte sense tenir objectius comuns. Segons Ciutadans, «no han aportat res innovador. Van dir que seria l’energia positiva que necessitava la ciutat i no han desencallat ni un projecte». A més, ERC i CDC, destacaven que el Govern ha perdut en diàleg amb l’oposició. Segons Ricomà, el tripartit està «molt preocupat en evitar que l’oposició faci la seva tasca legítima de fiscalització», mentre que Abelló destacava «la manca de transparència i el poc diàleg continuen sent els grans protagonistes d’aquest govern»

D’altra banda, els partits de l’oposició van enumerar totes aquelles polítiques que consideraven que no s’han desenvolupat satisfactòriament. Per exemple, ERC denunciava que no es va signar un pacte amb les PIMES, la CUP criticava la manca d’habitatge social i CDC recordava el projecte de Jaume I o el Banc d’Espanya.

El líder de Ciutadans, però, va ser l’únic que va poder detectar algun element positiu, i aquest va ser la tasca del regidor d’Unió, Josep Maria Prats. «És l’únic que hem vist que està portant l’àrea amb interès», deia.

tracking