Diari Més

Economia

Pocs tarragonins fraccionen el pagament dels impostos

L'Ajuntament busca noves fórmules per atreure els contribuents a aquesta opció

Pocs tarragonins fraccionen el pagament dels impostos

Pocs tarragonins fraccionen el pagament dels impostosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona obre el termini per al pagament fraccionat dels tributs municipals. Fins al proper 5 de juny els tarragonins poden sol·licitar aquest pagament, que es farà en sis terminis. Els contribuents que han domiciliat enguany els rebuts pel banc, l’any vinent podran realitzar el pagament en deu. «El fraccionament no té cap cost. És una facilitat més que oferim als contribuents amb l’objectiu que puguin fer front al pagament d’impostos i taxes municipals», explica el conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Els ciutadans que demanin acollir-se a aquest sistema fraccionat pagaran el primer rebut al juliol i així successivament fins desembre. Tot i les facilitats que ofereix l’Ajuntament de Tarragona, «encara són pocs els contribuents que s’acullen a aquesta modalitat. De fet, l’increment de ciutadans que trien aquesta fórmula creix molt poc respecte als anys anteriors i això que vam ser un dels ajuntaments pioners en l’implantació del pagament a terminis. Fins i tot molts continuen no demanant el fraccionament però acaben no pagant els impostos i taxes».

Noves modalitats

Per aquest motiu, l’Equip de Govern estudia oferir per la campanya de l’any vinent dos modalitats de pagament: l’actual fraccionament en 10 terminis o un de 4. «Pensem que potser la gent no s’acull a aquestes facilitats que oferim per desconeixement o perquè creu que deu terminis són massa i amb 4 serien suficients. Ho estem estudiant», avança Pau Pérez.

Així mateix, també existeixen línies d’ajuts adreçats a persones o famílies amb escassa capacitat econòmica. En concret, l’Ajuntament de Tarragona ofereix un ajut social de 100 euros a aquelles persones que estiguin al corrent de pagament de l’IBI i la brossa de l’any anterior i que no tinguin uns ingressos superiors als que estableixen les bases.

Pagament avançat d’impostos i taxes

Per altra banda, tambés'ofereix la possibilitat d’acollir-se al sistema de pagament avançat d’impostos i taxes municipals. Fins el 15 de gener de cada any, qualsevol ciutadà pot sol·licitar aquest sistema per pagar l’IBI, l’impost de vehicles, la taxa de la brossa i l’Impost d’Activitats Econòmiques. D’aquesta manera, s’estalviaran el 2,2% dels que els tocaria pagar.

tracking