Diari Més

Ensenyament

Josep Font rep el Premi del Consell Català de Formació Professional

El premiat ha contribuït a potenciar la formació professional en diversos àmbits d’actuació

Josep Font, director del Complex Químic de Repsol a Tarragona.

Josep Font rep el Premi del Consell Català de Formació ProfessionalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Complex Químic de Repsol a Tarragona,Josep Font,ha rebut elPremi del Consell Català de Formació Professional.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, han presidit aquesta tarda el lliurament dels II Premis del Consell Català de Formació Professional. El president del Consell, Jordi Ficapal, ha acompanyat les conselleres durant l’entrega dels guardons, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes.

El jurat, format pel president del Consell i els membres de la Comissió Permanent d’aquest òrgan, assistit per les seves secretàries executiva i adjunta, ha seleccionat aquestes sis persones per haver excel·lit en el món de l’FP a Catalunya; en concret, els premiats han col·laborat en l’impuls d’iniciatives d’èxit i innovadores en àmbits com la pedagogia, la gestió, l’assessorament, la qualitat, l’adequació a les necessitats del mercat de treball i la cooperació entre centres de formació i empreses, entre d’altres.

El Consell Català de Formació Professional, que ha convocat els Premis, és l’òrgan de consulta i assessorament en matèria d’FP de la Generalitat de Catalunya. Així, a banda de l’Administració catalana, compta amb la participació de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives del país (Foment, PIMEC, UGT i CCOO), així com de les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) i el Consell de Cambres de Comerç. Vinculat als departaments d’Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies, aquest òrgan és complementari del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.

Biografia

JosepFont ésdirector del Complex Químic de Repsol a Tarragona. Ha col·laborat i impulsat la formació professional, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, concretament amb l’Institut Compte de Rius de Tarragona i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Ha contribuït a potenciar la formació professional en diversos àmbits d’actuació: processos, producció i manteniment, entre d’altres. Entre les iniciatives que ha liderat en aquest àmbit, destaca el Projecte de formació professional integrada, resultat de la col·laboració de la Generalitat i Repsol, amb el suport d’UGT i CCOO. Aquest projecte pioner de formació professional integrada en alternança i formació dual contribueix al talent de l’alumnat i l’enriqueix competencialment.

tracking