Diari Més

Cultura

Homenatge a Rafael Gabriel per defensar el patrimoni de la ciutat

​La Fundació Privada Mútua Catalana reconeix la feina de l’expresident de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, Rafael Gabriel, homenatjat i expresident de la Reial Societat Arqueològica Tarragonense, i Joan Josep Marca, president de la Fundació Privada Mútua Catalana.

Homenatge a Rafael Gabriel per defensar el patrimoni de la ciutatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) va fer ahir un reconeixement a Rafael Gabriel, ex president de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, «pel seu treball en defensa del patrimoni de la ciutat», assegurava Joan Josep Marca, president de la FPMC.

L’homenatge va tenir lloc ahir durant la festa anual que celebra la Fundació i que està dedicada a totes aquelles institucions, persones i entitats que treballen per la cultura. L’acte, celebrat a la Sala del sarcòfag d’Hipòlit del Pretori romà, va comptar amb el concert del baríton local Àngel Odena, i el pianista Marco Evangelisti.

Segons Joan Josep Marca, president de la FPMC, s’ha valorat la labor de Rafael Gabriel, per la seva publicació d’articles de tipus històric i arqueològic, que fa possible el butlletí anual de l’entitat. «L’ànima de la Reial Societat Arqueològica és ell», sentenciava Marca.

Rafael Gabriel es va mostrar agraït pel reconeixement, i va voler destacar que «jo sóc hereu d’una llarga tradició de tarragonins que han lluitat per defensar el patrimoni de la ciutat i per fer-ne difusió», assegurava.

tracking