Diari Més

Cas Inipro

Els detinguts pel 'cas Inipro' passen a disposició judicial després de passar la nit a la comandància de Tarragona

Es desconeix quan passarà a disposició judicial Gustavo Cuadrado

Els tres detinguts pel 'cas Inipro' passen la nit a la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona

Els tres detinguts pel 'cas Inipro' passen la nit a la comandància de la Guàrdia Civil a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres detinguts en l'operació 'Amfiteatre', relacionada amb el presumpte cas de corrupció 'Inipro', el primer tinent d’alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero, i els empresaris Ricard Campàs i Enrique Miró, ja han passat a disposició del titular del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona. Cap a un quart de sis de la tarda han accedit a les dependències dels jutjats a l’interior dos vehicles no retolats. Segons han explicat fonts jurídiques, tots tres s’han acollit al seu dret de no declarar davant la Guàrdia Civil i s’espera que tampoc ho facin davant del jutge, atès que el cas es troba sota secret de sumari.

Els detingutshan passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona un cop finalitzats els registres que encara quedaven pendents i que han finalitzat passada la mitjanitde dimecres. Per la seva banda, l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Gustavo Cuadrado, va quedar en llibertat amb càrrecs i es desconeix quandeclararà..

Els registres als domicilis dels detinguts, a les dependències municipals de Viladecans i a les seus de societats mercantils es van allargar fins més enllà a la mitjanit. Durant la jornada d'ahir, també es van fer escorcolls als ajuntaments de Tarragona i Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental).

L'operació 'Amfiteatre' està dirigida pel jutjat número 1 de Tarragona, que va ordenar els registres d'aquest dimecres i manté el cas sota secret de sumari.

El cas 'Inipro' va esclatar l'any passat amb la investigació d'un contracte que l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona va subscriure l'any 2010 amb aquesta empresa i que, posteriorment, s'hauria prorrogat al marge de la normativa de contractació amb l'Administració Pública.

És per això que el jutge va considerar que el contracte amb l'empresa podia suposar un cas de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhastes públics. La investigació ha trobat ara indicis de que aquesta mateixa pràctica s'estaria reproduint en altres

tracking