Diari Més

Cas Inipro

Ballesteros creu que l'operació d'Inipro ha estat «desproporcionada»

L'alcalde de Tarragona manté la confiança en el seu excap de gabinet i reitera que va deixar el càrrec per motius personals

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, dóna explicacions en roda de premsa el 5 de maig de 2016

Ajuntament, administratiu, Gustavo Cuadrado, penal, Tarragona, cas Inipro, Josep Fèlix Ballesteros, Guàrdia CivilJardí S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat aquest dijous que l'operació d'Inipro, amb la detenció de l'excap del seu gabinet, Gustavo Cuadrado, i l'entrada de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament dimecres, va ser «totalment desproporcionada».

Ballesteros ha detallat que durant l'operació van prendre fins a 40.000 arxius informàtics relacionats amb la seva mà dreta, que malgrat la seva dimissió fa 6 mesos, no havien estat destruïts. «Més transparència i ganes de col·laborar amb la justícia, no sé si n'hi ha», ha dit.

Ballesteros també ha insistit que no veu que el cas pugui tenir recorregut penal. L'alcalde ha assegurat també que manté en Cuadrado la confiança«intacta»perquè és «una persona honesta i lleial».

El batlle, que creu que el cas «acabarà en no-res», ha insistit en el fet que tot plegat ve de «problemes de gestió». «Hi ha unes errades comeses en unes tramitacions i unes feines que estan acreditades que s'han fet durant tot el procés judicial», ha assegurat l'alcalde, que ha dit que respecta el treball judicial. Sobre el fet que Inipro signés diversos contractes amb ajuntaments socialistes, Ballesteros ha explicat que segurament es deu al fet que molts consistoris governats pel PSC són de l'àrea metropolitana, on hi ha més problemes socials i immigració.

Sobre si el cas estaria vinculat amb un presumpte finançament il·legal del PSC, com va insinuar el grup municipal de C's, Ballesteros ha reclamat que «qui parli d'això, que ho demostri o calli». «Si tenen proves, que les portin ara mateix al jutjat», ha reclamat l'alcalde, que ha confessat que aquesta situació li dol i l'incomoda perquè ha de passar«un calvari». D'altra banda, sobre la demanda del grup municipal de la CUP, que li reclama la dimissió, ha assegurat que «no la tindran».

L'alcalde de Tarragona ha defensat Cuadrado i ha explicat que, malgrat que no ha parlat amb ell després de la seva detenció, sí que s'han intercanviat missatges de suport i de confiança amb el que va ser el seu cap de gabinet, ara secretari de formació de la federació. Segons els estatuts del PSC, quan un individu està sent investigat ha de posar els càrrecs a disposició de l'executiva nacional, que decideix què se'n fa. En aquest sentit, Ballesteros ha assegurat que no acceptarà la dimissió de Cuadrado«perquè està fent bona feina»com a secretari de formació.

Ballesteros ha insistit que l'actuació de dimecres va ser «lamentable» i que no ajuda«gens a la imatge de Tarragona». D'altra banda, ha assegurat que ni coneix ni posa cara a l'empresari Ricard Campàs, administratiu d'Inipro, que va ser detingut dimecres en el marc de l'operació Amfiteatre, peça separada del cas Inipro.

tracking