Diari Més

Mobilitat

Tarragona és la demarcació catalana on les matriculacions de vehicles creixen més durant l'abril

Pel que fa a l'augment de la venda de turismes, la demarcació se situa en segona posició, per darrere de Girona

Tarragona és la demarcació catalana on les matriculacions de vehicles creixen més durant l'abril

Tarragona és la demarcació catalana on les matriculacions de vehicles creixen més durant l'abrilOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest abril, Tarragona s'ha convertiten la demarcació catalana on les matriculacions de vehicles hanaugmentat més rsepecte la mateixa època de l'anterior any, egons han informat les patronals Anfac, Faconauto i Ganvam,amb un 25,91% més que l'abril del 2015. Lleida, en segona posició, ha vistaugmentar les matriculacions un 10,31%. Pel que fa a lavenda de turismes, Tarragona se situa en segona posició, havent-se augmentatla venda de cotxes un 11,03%respecte l'abril del 2015. En primera posició se situa Girona, amb un augment del 14,94%.

Les xifres a Catalunya i a l'Estat

La venda de turismes aCatalunya ha augmentatun 11,1% a l'abril respecte el mateix mes de l'any passat.Així, es van comercialitzar 15.641 vehicles a Catalunya durant el mes passat –el 15,6% del total de l'Estat-, mentre que en el període acumulat entre gener i abril ja sumen 56.193 turismes, un 8,5% més que durant els primers quatre mesos de l'any 2015. A l'Estat, l'increment ha estat del 21,2% durant l'abril, un cop les vendes s'han recuperat de l'efecte Setmana Santa i que va portar les vendes a recuperar el creixement de dos dígits (21,2%), amb 100.281 vehicles. Pel que fa els quatre primers mesos de l'any, el mercat va registrar un augment del 10,3% (385.775 unitats), el que representa el millor quadrimestre des del 2008.

Segons la patronal del sector, les variables que influeixen en el comportament del consumidor a l'hora de comprar cotxes continuen evolucionant de manera positiva, com el major finançament, el descens progressiu de la taxa d'atur, el pla PIVE 8 i l'esforç comercial constant i permanent de concessionaris i marques.Les previsions d'aquests primers quatre mesos apunten cap a la venda d'1,1 milions d'unitats per a aquest exercici.

tracking