Diari Més

Societat

Quatre parelles tarragonines es van casar a l'amfiteatre durant el 2015

Els monuments del Museu Històric es poden llogar per la ceremònia, però només es van reservar Casa Canals i l’Amfiteatre

Quatre parelles tarragonines es van casar a l'amfiteatre durant el 2015

Quatre parelles tarragonines es van casar a l'amfiteatre durant el 2015Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només cinc parelles tarragonines van decidir celebrar la seva boda en un espai públic de la ciutat durant l’any passat, quatre a l’amfiteatre i una a Casa Canals. També hi ha haver 115 enllaços matrimonials al Palau Municipal: 46 van ser en divendres, sense cerimònia i gratuïtament i 69 en dissabte, amb cerimònia. El nombre de casaments al Palau Municipal de l’Ajuntament va augmentar respecte l’any anterior, ja que, el 2014, es van celebrar 107 casaments al palau, 49 en divendres sense ceremònia i 58 amb ceremonia als dissabtes. Tot i així, hi ha més espais de la ciutat que es poden llogar per celebrar una boda, entre d’altres celebracions, i són el Circ, el Pretori, la Casa Castellarnau, el Fòrum i el Passeig Arqueològic, però cap tarragoní en va escollir cap l’any passat. Enguany, però, ja hi ha hagut, com a mínim, un casament en un monument, el dia de Sant Jordi, a l’Amfiteatre.

L’Ajuntament va regular el lloguer d’espais públics el 2013, en una ordenança municipal que encara es manté. Llogar les cases municipals o els monuments romans té un cost de 418,42 euros durant el matí o la tarda i 597,73 euros per la nit. Llogar un dels monuments durant tot el dia costa gairebé 1.200 euros. En el cas del Pretori, a més, cada sala addicional que es vulgui llogar té un cost de 119,55 euros. Finalment, si es volgués celebrar la cerimonia un dia que el monument està tancat, s’hauria de pagar un 25% extra.Tot i així, no cal celebrar una boda per llogar l’espai, també es poden reservar com a escenari per rodatges, reunions i actes diversos.

Casar-se al Palau però, només és gratuït si se celebra la ceremònia entre setmana, els dissabtes, que la celebració comptarà amb cerimònia, costa 155,15 euros al matí i 258,53 euros a la tarda. Pagant aquesta taxa es pot llogar, no n0més la sala durant 25 minuts, també l’equip de música i convidar fins a un centenar de persones. La diferència és que les celebracions gratuites es realitzen al despatx de la regidoria de Relacions Ciutadanes i les de pagament al Saló de Plens o al pati Jaume I.

Més al Palau que a la Catedral

Les bodes que se celebren en espais públics són les que no estan vinculades amb els rituals catòlics. Per els que volen seguir la tradició catòlica, un dels espais preferits és la Catedral, tot i que la xifra d’enllaços matrimonials és inferior a la del Palau Municipal. Durant l’any 2015, en total hi va haver 22 casaments i, per aquest any, ja hi ha 24 dates reservades, dues de les quals ja s’han dut a terme.

Actualment, a més, no hi ha llista d’espera per celebrar la ceremònia a la Catedral. Hi ha la possibilitat de què un dia en concret ja estigui reservada, però els casaments es poden celebrar amb una reserva inferior a l’any. Tot i així, no és l’únic lloc on es pot celebrar un enllaç seguint la tradició catòlica. A Tarragona hi ha quinze parròquies on es poden oficiar bodes, repartides pel centre de la ciutat, els barris i a les diferents localitats del municipi.Segons l’Institut Nacional d’Estadística, però, cada cop menys tarragonins es decideixen a celebrar casaments a través de l’església i opten per celebrar una boda civil.

tracking