Diari Més

Serveis públics

Els sindicats de sanitat reclamen targetes d'estacionament per les emergències

Consideren injust que els professionals hagin de pagar zones d’aparcament i multes durant un servei amb els seus cotxes particulars.

Els sindicats de sanitat reclamen targetes d'estacionament per les emergències

Els sindicats de sanitat reclamen targetes d'estacionament per les emergènciesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Usitac i altres sindicats en defensa de la sanitat, volen que l’Ajuntament de Tarragona doni targetes d’estacionament lliure als professionals dels Centres d’Atenció Primaria (CAP) que han d’atendre emergències amb els seus propis vehicles. Es tracta d’unes targetes que es posen al cotxe i permeten aparcar en espais reservats i de forma gratuïta a les zones de pagament.

Alfred Maza, secretari d’Organització d’Usitac, explicava que els professionals no tenen cap obligació d’utilitzar el seu cotxe privat, però «ja que ho fan per la salut dels pacients, no és normal que, a sobre, se’ls multi i hagin d’estar pagant pàrquing». El sindicalista explicava que, de vegades, els professionals no aparquen bé per tal d’atendre l’emergència el més aviat possible i que, sovint, els posen multes que han de pagar «de la seva pròpia butxaca». Asseguren que no demanen «cap privilegi», sinó un element que facilitaria l’atenció als malalts

Segons Maza, fa prop de deu mesos, l’ICS i l’Ajuntament van intentar gestionar les targetes, però sense arribar a cap acord. El passat 11 de març, els sindicats es van reunir amb el director del servei de Mobilitat, José Maria de Goya, que els va indicar que havien d’introduir una demanda a l’OMAC. Així ho van fer, el 18 de març, però un mes i mig després encara no han rebut resposta. «No volem les targetes per la vida personal. Sembla que esperin que passi una desgràcia per fer alguna cosa», denunciava el sindicalista.

L’Ajuntament de Reus ja va autoritzar les targetes d’estacionament fa dos anys i encara estan en vigor. «Si hagués estat un mal sistema, ja les haguessin retirat», assegurava Maza.

tracking