Diari Més

Oci

Tarragona és una de les capitals més cares per anar al cinema, malgrat la reducció de preus dels últims anys

El sector ha reduït el preu de dissabte i diumenge un 10% entre el 2014 i el 2015 i aposten per mantenir tot tipus de descomptes

Tarragona és la 14a capital més cara per anar al cinema en cap de setmana

Tarragona és la 14a capital més cara per anar al cinema en cap de setmanaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona se situa entre les vint capitals de demarcació més cares pel que fa al preu de l’entrada de cinema. De fet, és la catorzena respecte al preu de mitjana del cap de setmana, que se situa en 7,75 euros. A la vegada, ocupa el vintè lloc per l’entrada entre setmana, quan el cost mitjà es registra en els 7,50 euros. Així ho constata un estudi de l’organització Facua Consumidores en Acción basat en els resultats del 2015. Tot i aquesta elevada posició, companyies del sector coincideixen a destacar que «hem abaixat el preu considerablement o l’hem mantingut». Cal destacar que l’any 2014, Tarragona era la segona ciutat més cara respecte al preu de l’entrada de cap de setmana. En aquells moments, el preu mitjà era de 8,70 euros, per darrere de la capital barcelonina que se situa en els 9,11 euros. A més, Tarragona ocupava la 18a posició en els dies laborals, a 7,50 euros l’entrada. D’aquesta manera, es pot deduir que, de mitjana, el preu de l’entrada de cap de setmana s’ha rebaixat en un 10% entre els anys 2014 i 2015.

La gerent de Yelmo Cines, Carmen Campos, assegura que, ara, en comparació amb l’any passat «hem baixat en dos euros el preu entre setmana i tres el cap de setmana». En aquest sentit, assegura que «hem decidit continuar reduint els preus perquè vingui més gent. No crec que es pugui parlar d’una recuperació clara, sinó que sabem que ho recuperarem perquè el volum creixerà».

Per la seva banda, el responsable d’OCine de les Gavarres, Josep Eduard Príncep, considera que «estem creixent en públic». «Sembla que hi ha una mica més de feina i que, per tant, la gent pot dedicar més diners al consum», afegeix. De fet, assegura que, l’any passat, «el volum d’espectadors va créixer un 10% respecte al 2014, arribant als 675.000 clients». L’objectiu d’enguany és consolidar aquesta xifra. Un punt comú entre les dues companyies és la continuïtat en l’oferta de descomptes de tot tipus per fidelitzar el client. Des de Yelmo Cines detallen que «apostem per sessions monogràfiques o preestrenes com la del Capitán América: Civil War, de dijous passat, en la qual vam reunir almenys 150 persones en una sessió, una bona xifra». En aquest sentit, des d’OCine destaquen que «la nostra política d’empresa es basa en mantenir el mateix preu des de fa tres o quatre anys, però també continuem oferint un descompte que et permet venir al cinema, entre setmana, per 5,50 euros». Tot i això, subratlla que «aconseguir un bon any va lligat a les estrenes de pel·lícules. L’any passat vam tenir un molt bon any amb títols com Star Wars, Cincuenta sombras de Grey o Los Minions». En aquest sentit, es considera «optimista» i confia que enguany els bons resultats es mantindran. D’altra banda, la setmana vinent celebraran la Fiesta del Cine –a 2,90 euros l’entrada– i es preveu que continuï sent un èxit.

Barcelona és la capital més cara

L’estudi de Facua ha analitzat els preus de 142 cinemes de les cinquanta capitals de província i de dues ciutats autònomes. D’aquest es dedueix que Barcelona, Guadalajara, Madrid, Oviedo i La Corunya són les cinc capitals de demarcació més cares de tot l’Estat espanyol. El cinema més car es troba a Barcelona (Cinesa Diagonal Mar) al preu de 10 euros l’entrada del cap de setmana, mentre que el més barat se situa a Santander (cinema Los Ángeles), amb el preu de 4,80 euros. Aquest fet suposa una diferència del 122% entre l’entrada més cara i la més barata en cap de setmana.

D’altra banda, l’estudi mostra que el dissabte continua sent el dia amb major assistència de públic i també un creixement d’espectador en dimecres. A més, l’estudi revela que en les projeccions 3D se suma una mitjana de 0,55 euros més a l’entrada convencional. Xifra que a Tarragona és d’1 euro.

tracking