Diari Més

Infraestructures

Pau Pérez aconsegueix 'il·luminar' la plaça Primer de Maig a Torreforta

Els fanals estaven instal·lats des de feia més d’una setmana però no s’havien encès mai

Pau Pérez aconsegueix 'il·luminar' la plaça Primer de Maig a Torreforta

Pau Pérez aconsegueix 'il·luminar' la plaça Primer de Maig a TorrefortaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la plaça Primer de Maig ja poden passejar a la nit sense estar completament a les fosques. Des de la nit de diumenge a dilluns, vuit fanals il·luminen una plaça que feia anys que sense cap tipus d’enllumenat públic. «El Pau Pérez ens va visitar per la celebració de l’1 de maig, i quan li vam explicar que els fanals no funcionaven, ens va dir que ell mateix se n’ocuparia que s’encenguessin», explica el president de l’Associació de Veïns, Quim Castellví. Dit i fet, aquella mateixa nit es van encendre els fanals.

Els fanals els van instal·lar fa entre vuit i deu dies, però no s’havien encès cap nit. El president explicava que havien aprofitat la festa de diumenge per traslladar les seves demandes als polítics que els van visitar, entre ells, Pau Pérez, qui havia estat regidor de barri.Els veïns es van mostrar molt contents en veure complerta una reivindicació «que fa quatre anys que manteníem, que no es pot entendre una plaça d’un barri que no tingui gens de llum a la nit», diu el president. Tot i així, no estan del tot satisfets amb com s’han fet les coses des de l’Ajuntament. Denuncien que, en cap moment, se’ls ha informat que es pensava fer amb la plaça, des de la decisió d’instal·lar els fanals fins que es van acabar les obres. «Un bon dia ens vam despertar i hi havia unes excavadores a la plaça, fent una rasa per posar els fanals, però els veïns no en sabíem res», es queixa Castellví, qui considera que és una falta de respecte cap a l’Associació de Veïns, que «hem estat preguntant i demanant a l’Ajuntament, sobre com estava aquest tema, i mai ens ha dit res».

Els veïns consideren imprescindible que la plaça estigui ben il·luminada perquè la perillositat de la plaça a la nit va directament vinculada amb aquest factor. La plaça «no era gens segura a la nit, i els veïns no podíem estar tranquils», comenta el president.El cas més extrem d’inseguretat es va produir el 3 de setembre de l’any passat, quan hi va haver una baralla a trets al mig de la plaça. La baralla no va resultar amb cap ferit, perquè l’arma utilitzada, segons explicaven els Mossos d’Esquadra, era de fogueig. Tot i així, els mateixos cossos de seguretat es van trobar amb l’obstacle de la foscor, que els va dificultar la tasca de buscar pistes sobre el cas. L’incident va ser prou alarmant per donar un ensurt als veïns, i fer-los augmentar la sensació de desprotecció. Alguns veïns explicaven que a partir de les vuit del vespre ja no s’atrevien a baixar al carrer.

En més d’una ocasió havien traslladat a l’Ajuntament la necessitat de tenir fanals a la plaça. L’estiu de l’any passat, els veïns de l’Associació van organitzar diverses mobilitzacions, com una penjada de cartells i una recollida de firmes, per demanar una resposta de l’Ajuntament, de qui només rebien silenci, tot i fer mesos que insistien en el tema.

tracking