Diari Més

Transport

Néstor Cañete serà el nou gerent de l'Empresa Municipal de Transport

Es van presentar més de cinquanta candidats

Néstor Cañete serà el nou gerent de l'Empresa Municipal de Transport

Néstor Cañete serà el nou gerent de l'Empresa Municipal de TransportDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Administració d’EMT va nomenar ahir a Néstor Cañete García com a nou gerent de l’empresa municipal. El procés de selecció es va iniciar el passar mes de gener, amb una convocatòria pública, i que pretenia garantir «el mèrit i la capacitat directiva». S’hi van presentar 51 candidats, dels quals 5 van ser seleccionats com a finalistes, per puntuació de mèrits, que realitzaren l’avaluació directiva mitjançant una entrevista personal.

L’empresa que gestiona el transport públic a la ciutat va escollir a l’advocat Néstor Cañete García, ja que va considerar que destacava en lideratge, presa de decisions, negociació, resolució de conflictes i orientació a resultats. Aquests, segona la presidenta del Consell d’Administració, Begoña Garcia, són elements directius que «garanteixen que tècnicament està perfectament preparat per les responsabilitats que haurà d’assumir».

És la primera vegada que l’Ajuntament recórre a aquest mètode per seleccionar el gerent d’una empresa municipal, ja que habitualment l’escollia directament l’equip de Govern. Aquesta nova manera d’escollir la gerència, no només és molt més transparent i equitativa, també es va consençar amb tots els partits amb repersentació a l’Ajuntament, per tal de trobar la persona que millor s’adeqüés a la vacant disponible, valorant el «mèrit i capacitat en un moment estratègic de l’empresa de millora de la gestió financera i d’equips», segons informava l’Ajuntament.

Els tràmits es van iniciar el passat 25 de novembre, amb l’aprovació per part del Consell d’Administració d’EMT de la convocatòria pública i les bases específiques del procés selectiu del concurs-oposició per a la selecció. Les diferents fases es van publicar a la seu electrònica de l’Ajuntament i de l’EMT.

tracking