Diari Més

Dia del Treballador

Els sindicats exigeixen que es derogui la reforma laboral

CCOO i UGT han encapçalat la manifestació del Dia del Treballador i han reivindicat que es protegeixi el sector industrial

En la manifestació d'aquest matí hi han participat més de cinc-centes persones.

Els sindicats exigeixen que es derogui la reforma laboralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rambla Nova de Tarragona s'ha omplertde les banderes dels principals sindicats de la ciutat, CCOO i UGT. Amb motiu del dia del treballador, unes cinc-centes personeshan sortital carrer per participar de la manifestació que, enguany, seguia el lema «contra la pobresa salarial i social: treball digne i drets». La principal reivindicació dels sindicatsha estatla derogació de la reforma laboral que, tal com adverteixen des de fa temps, «només ha servit per destruir llocs de treball estables», ha ditJaume Pros, secretari general de CCOO. Ell i el secretari general d'UGT, Joan Llort, han encapçalatla manifestació, en la qual tambéhan participatalguns col·lectius de treballadors, com els de Bic Graphic, que handenunciatel silenci de l'empresa respecte al seu futur laboral. La reforma laboral, han dit, ha estat perjudicial, no només perquè ha destruït llocs de treball, sinó que «ha retallat en drets als treballadors».

«Diuen que l'economia està millorant, però aquesta millora no està arribant a les butxaques de la gent», criticava Pros. Els sindicalistes han defensatque, per tal de veure una millora real en la situació laboral tarragonina, cal protegir el teixit industrial, perquè «és un motor de contractació estable», segonsha ditLlort. Els sindicalistess'hanreferit, sobretot, a les empreses que actualment es troben en el punt de mira, com Covestro o Ercros, i també en el sector del peix, mostrant el seu suport cap als pescadors de peix blau.

El repte electoral

Els sindicats tambéhan aprofitatla jornada per fer una crida a la població perquè, en cas que es confirmi la convocatòria d'eleccions del 26 de juny, la ciutadania vagi a votar en massa. «Que l'espectacle que han muntat els partits aquests últims mesos no sigui el motiu pel qual la gent es queda a casa», ha ditPros. Han defensatque cal votar als partits que volen derogar la reforma laboral i «no deixar que el PP es faci fort, perquè ja sabem quines polítiques fan», advertia Llort. Han ditque és important saber que «tot i el sistema electoral que tenim», cada un dels vots és important.

A més, un altre eix de la reivindicacióha estatla igualtat de gènere en el lloc de treball. Els sindicalisteshancriticatespecialment bretxa salarial que causa que les dones rebin salaris inferiors als homes, així com l'anomenat «sostre de vidre», el fenomen social que impedeix que les dones arribin a càrrecs de poder dins les empreses.

tracking