Diari Més

Art

Nadons de mentida per a col·leccionistes

Aquest cap de setmana, el Tinglado número 1 del Moll de Costa acull la tercera edició de l’exposició de nines hiperrealistes

Les nines estan fetes amb vinil o silicona, i pesen igual que un nadó.

Nadons de mentida per a col·leccionistesCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nines hiperrealistes. Aquesta és la definició del que fins es coneixia com a Reborn. Així ho explica Rosa Marsal, l’organitzadora de l’exposició ubicada al Tinglado número 1 del Moll de Costa de Tarragona. Més de deu parades mostren les seves creacions en forma de nines i de nadons. «Semblen de veritat», és la frase més pronunciada pels curiosos que visiten la mostra.

Tenen el mateix tacte que un nadó, pesen més o menys el mateix, els ulls són de vidre i els cabells naturals. Les nines estan construïdes amb vinil o amb silicona. Les de vinil costen, com a mínim, 200 euros, i les de silicona arriben als 2.500.

Per normal general, i segons expliquen les creadores de nines hiperrealistes, els clients són col·leccionistes. Però també es troben amb pares que regalen aquestes nines a les seves filles per la primera comunió. A més, l’organitzadora de l’acte, Rosa Marsal, explica que, «cada vegada més aquestes nines tenen un ús més terapèutic, per nens amb autisme o gent gran amb alzheimer».

L’organitzadora destaca que aquestes nines no tenen res a veure amb la carència per no tenir fills. «Això només és un mite. La majoria de creadores de Reborns ja som mares», assegura. Aquesta és la tercera edició, que s’allargarà tot el cap de setmana al Tinglado número 1 del moll de costa.

tracking