Diari Més

Música i tradició

Barrets de palla, barrilets al coll i l'Amparito Roca: Santa Tecla a l'abril

El motiu ha estat el rodatge del polèmic videoclip de la banda musical del Camp de Tarragona, Roba estesa

La plaça de les Cols ha reviscut les festes de Santa Tecla.

Barrets de palla, barrilets al coll i l'Amparito Roca: Santa Tecla a l'abrilCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de les Cols ha tornat a sentir, abans d’hora, l’aroma de Santa Tecla. I és que la banda del Camp de Tarragona, Roba Estesa, ha gravat el seu videoclip. La Cucafera Petita, el Ball de Diables, la Colla Jove i els Nanos Vells, són algunes de les entitats que hi ha participat. La idea, segons una de les components del grup, Gemma Polo, «és reviure la festa de la nostra ciutat, ja que la cançó parla d’aquest tema». I ho han aconseguit. Samarretes grogues, barrilets, barrets de palla i les escales de la Catedral plenes: una mostra clara de què aquest abril, i per una estona, les festes de Santa Tecla visiten Tarragona.

Albert Rué ha estat el director del videoclip, que ha rebut l’ajuda de tot un equip per tal d’organitzar a les gairebé 200 persones que hi ha assistit. Per la seva banda, les components del grup Roba Estesa es mostraven emocionades i agraïdes per l’interès dels tarragonins i la seva participació. El moment més àlgid ha arribat quan la Txaranga Tocabemolls han tocat el primer Amparito Roca de l’any.

Tot i la problemàtica creada aquesta setmana amb l’article ‘La banalització del Seguici Popular de Tarragona’, el rodatge s’ha portat a terme amb normalitat. Molts dels figurants, que encarnaven el públic de la cercavila, s’han preguntat el perquè de l’absència de la resta d’elements del Seguici. Fa pocs dies, la Comissió Assessora del Seguici Popular de Tarragona va donar el permís, però la majoria d’entitats o bé no se n’han assabentat del rodatge o bé no hi ha volgut participar.

tracking