Diari Més

Universitat

La URV tanca el 2015 amb un romanent d'1,08 milions d'euros

La universitat signa un conveni amb l’escola ESIC perquè esdevingui un centre adscrit d’estudis de màrqueting a Barcelona

La URV tanca el 2015 amb un romanent d'1,08  milions d'euros

La URV tanca el 2015 amb un romanent d'1,08 milions d'eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha tancat l’exercici econòmic del 2015 amb un romanent de tresoreria positiu d’1,08 milions d’euros. El rector, Josep Anton Ferré, va explicar ahir que el desviament s’explica per la matriculació de més alumnes dels previstos i per la reducció de les despeses energètiques i de personal.

El Consell de Govern va aprovar destinar el romanent a diverses actuacions: 600.000 euros per a reformes d’infraestructures, 300.000 per al programa de captació de talent ICREA, 150.000 al acte de commemoració dels 25 anys de la URV i 29.010 al conveni CRUE-Cedro pels drets d’autor. D’altra banda, la institució va donar llum verda un conveni amb l’escola de negocis ESIC perquè imparteixi els seus estudis de màrqueting a Barcelona com a centre adscrit a la URV. El Consell de Govern també ha aprovat les propostes d’Honoris Causa pel curs vinent, que seran Ramón Gomís, catedràtic de Medicina de la UB, i Miquel Torres, enòleg i president de Bodegas Torres. Per altra banda, es van reduir les despeses en 430.000 euros, en bona part per una reducció dels costos energètics, gràcies a la compra d’energia de manera consorciada entre totes les universitats catalanes. «Una plantilla jove i feminitzada», i les consegüents baixes i reduccions de jornada han estat també, segons ha apuntat el rector de la URV, un dels motius de la reducció de despeses de personal.

Segons Ferré el repte és ampliar el pressupost de la universitat i assolir «la suficiència econòmica». Si els recursos augmentessin, el rector va manifestar que tenia clar que «la meitat» es dedicarien a abaratir les matrícules com també a equiparar els preus de màster als de graus per incentivar que els cursin més estudiants. «L’altre gran repte són les inversions que ens falten. Tenim 160 metres quadrats de sostre construïts però alguns espais necessiten renovar-se de forma urgent», va apuntar Ferré, posant com a exemple la facultat d’educació o el trasllat de la facultat de medicina al costat de l’Hospital Sant Joan de Reus. Una de les fites és reactivar el pla d’inversions amb un acord amb la Generalitat que determini els terminis i possibilitats de les actuacions pendents. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presidirà avui la firma del conveni de col·laboració entre la Fundació The Wine Business School de Vilafranca del Penedès i la URV.

tracking