Diari Més

Salut

El CAP La Granja fa un taller de massatge infantil

Pretén potenciar el vincle entre els pares i els nadons amb el lema 'la pell és el primer llenguatge'

El CAP La Granja fa un taller de massatge infantil

El CAP La Granja fa un taller de massatge infantilCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aula d’educació maternal del Centre d’Atenció Primària (CAP) La Granja-Torreforta de Tarragona, ha realitzat aquest matí, un taller de massatge infantil amb el lema'la pell és el primer llenguatge'. Aquest taller s’emmarca en les classes d’educació materno-infantil que l’Equip d’Atenció Primària de Torreforta incorpora, amb el suport de l’ASSIR, al conjunt d’activitats comunitàries realitzades, especialment, pels professionals d’infermeria. En aquest cas, la infermera de pediatria, Yolanda Barba, que també és educadora en massatge infantil per l’Associació Espanyola del Massatge Infantil, haensenyata un grup de mares i pares les tècniques de relaxació i de massatge avalades i homologades per l’Associació Internacional del Massatge Infantil.

Yolanda Barba no toca els nadons, ensenya les tècniques de massatge, amb un ninot, però«són les mares les que reprodueixen les tècniques i fan el massatge al seu nadó», assegura la infermera. Aquest programa homologat per les associacions internacionals inclou cinc sessions d’una hora. Avui ha sigutla segona sessió (la primera va tenir lloc el passat 15 d’abril) en la que la infermerahaensenyatcom es fa el massatge de l’abdomen i hadonatconsells per actuar davant de còlics i de gasos que puguin patir els nadons. La guia de les cinc sessions recomana que, en la primera sessió es treballi el massatge als braços i als peus, en la segona l’abdomen, en la tercera l’abdomen i els braços, en la quarta sessió la cara i l’esquena i en la cinquena s’ensenyi a fer estiraments suaus. Yolanda Barba afirma que «abans de cada sessió es fa un breu recordatori del que s’ha treballat a les sessions anteriors».

La infermera de pediatria explica que «a part d’ensenyar les tècniques de massatge, amb aquestes classes es pretén potenciar el vincle entre els pares i el nadó». A més, abans de començar, es fa relaxació i també s’obre un torn de debat per resoldre dubtes. Barba assegura que «hi ha estudis científics que demostren que aquesta activitat té beneficis físics i emocionals pels nadons». El massatge infantil ajuda a crear vincles afectius, a alleujar els còlics i els gasos, facilita la son del nadó, ajuda a escoltar i a entendre la plor del nadó, reforça el seu sistema immunològic, ajuda a madurar el sistema nerviós, dóna confiança i seguretat als pares i ofereix moments de tranquil·litat i de dedicació exclusiva.

El CAP La Granja fa un taller de massatge infantil

El CAP La Granja fa un taller de massatge infantilCedida

tracking