Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Urbana estrenarà 220 armilles abans de finals de juny

L’Ajuntament ha adjudicat el subministrament a l’empresa especialitzada Usis Guirao SL

L'Àrea de Recursos Operatius dels Mossos d'Esquadra ja fa més d'un any que porten les exteriors.

La Guàrdia Urbana estrenarà 220 armilles abans de finals de junyOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona estrenarà fins a 220 armilles antibales interiors abans que s’acabi el mes de juny. Aquesta és la previsió que fa el regidor de Seguretat, Pau Pérez, després que la setmana passada adjudiquessin el subministrament del material a Usis Guirao SL. Finalment, el cos policial completarà una partida inicial de vint proteccions que s’havien previst arran de l’alerta terrorista i l’atac jihadista a la redacció francesa de Charlie Hebdo, el gener del 2015.

Pérez destaca que «m’agradaria poder tenir totes les armilles repartides abans de Sant Joan. Aquestes es poden utilitzar com a interiors, tot i que també es poden portar a l’exterior». Tot i que «hi haurà armilles per tot el cos», defensa, «la idea és destinar-les a aquells agents que patrullen». El plec de condicions del concurs establia que les armilles hauran de ser de color blau marí. A la vegada, una de les característiques bàsiques que hauran de complir és el fet que la mateixa peça integri les propietats de protecció balística, antiganivet i antipunxó.

L’empresa especialitzada en material policial Usis Guirao SL ha estat la guanyadora del concurs públic que el consistori tarragoní havia obert a finals de l’any passat. De fet, només van ser dues les empreses que van presentar-se al concurs. L’Ajuntament ha decidit adjudicar el subministrament a Usis Guirao SL en haver presentat l’oferta econòmica més avantatjosa. Cal destacar que el passat novembre es va aprovar la despesa per a la contractació de 119.790 euros (IVA inclòs). Finalment, l’adjudicació es farà per un import màxim de 86.680 euros, als quals faltarà sumar 18.202 euros en concepte d’IVA.

D’altra banda, el regidor també destaca que «estem treballant per enllestir la compra d’un vehicle d’atestats que necessitem». Preveu que el cost final d’aquest serà de 50.000 euros, ja que la furgoneta bàsica suposa una inversió d’uns 30.000 euros i l’equipament policial són 20.000 euros més. «Volem tenir el vehicle operatiu al més aviat possible», afegeix Pérez.

Amb aquest augment de l’autoprotecció dels agents que treballaran al carrer, l’Ajuntament de Tarragona vol respondre a l’estat d’alerta antiterrorista que, actualment, se situa en el nivell 4 de risc alt. A la vegada, el regidor recorda que «aquestes accions també s’emmarquen dins de la posada en marxa dels Jocs Mediterranis. Els Mossos estan fent molts esforços per elaborar i coordinar la seguretat».

tracking