Diari Més

Denúncia

Les autoescoles recullen firmes per augmentar el nombre d'examinadors

A través d’una petició a ‘Change.org’ exigeixen que els examens pràctics de conduir es realitzin cada quinze dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Autoescoles de Tarragona segueix en peu de guerra per la poca freqüència d’exàmens pràctics de conduir que es realitzen a la província. Una altra vegada, reclamen un nombre més alt d’examinadors per tal de que els examens de conduir es puguin realitzar cada quinze dies.

La seva demanda l’han vehiculat a través de la plataforma en línia Change.org, i ja compta amb més de 1.700 firmes, tant de professors d’autoescola com dels seus alumnes. Està dirigida a la DGT, a la Jefatura Provincial de Trànsit, al Ministeri d’Interior i al Defensor del Poble, però no és la primera vegada que l’Associació d’Autoescoles de Tarragona exigeix l’augment d’examinadors a la província.

El malestar davant la situació és fa evident entre els comentaris a la petitició de Change.org. Entre ells, un professor d’una autoescola tarragonina que explica que la relació amb els alumnes i amb les famílies d’aquests s’ha fet més tensa, ja que uns exigeixen saber quan podran fer l’examen, però no se’ls pot assegurar una data específica.

Els comentaris, sobretot, provenen d’alumnes que expliquen la seva experiència i com van haver d’esperar mesos per tal de poder examinar-se, alguns, diuen, fins a dos i tres mesos. Un dels factors més preocupants és que l’expedient dels alumnes caduca als sis mesos, així que, en cas de suspendre, el nombre d’oportunitats abans d’expirar la validesa és molt més baix.

Des de la vaga d’examinadors de l’any passat, el nombre d’alumnes que intenten pujar a examen ha augmentat considerablement, i amb la quantitat d’examinadors amb els que es compta, la llista d’espera es redueix molt poc a poc. A més, les autoescoles no poden saber les dates d’examen amb molt temps d’antelació, el que dificulta que es puguin planificar els curs amb els alumnes. El passat mes de març, per tal d’augmentar la freqüència d’exàmens, van limitar el nombre d’alumnes que es podien presentar al pràctic.

Actualment, a la província hi ha deu examinadors per a Tarragona, Reus i Tortosa, però només sis en dedicació completa. Dels deu, n’hi ha un que treballa quatre dies a la setmana i dos més que tenen una reducció de 40 hores mensuals, el que, segons les autoescoles, significa que examinen a 160 alumnes menys. A més, també hi ha un examinador itinerant, que es trasllada a les ciutats on hi ha algun problema amb els exàmens.

tracking