Diari Més

Religió

L'Associació Rociera tarragonina vol esdevenir germandat oficial

L’associació ha presentat els estatus a l’arquebisbat perquè els doni el vistiplau

L'Associació Rociera tarragonina vol esdevenir una germandat oficial

L'Associació Rociera tarragonina vol esdevenir una germandat oficialDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Rociera de Tarragona va celebrar el seu segon aniversari amb una missa a l’església de Sant Pere del Serrallo, que va comptar amb una versió adaptada a Tarragona del Salve oficial de la Hermandad Matriz del Monte, la germandat que agrupa les associacions dedicades a la Mare de Déu del Rocío, per tal de demostrar el seu arrelament a la ciutat. L’associació va néixer, segons explicava el president, Iván Navarro, per tal de celebrar la devoció a la Mare de Déu, «ja que sembla que el Rocío sigui només una festa, quan en realitat és fe i devoció. Evidentment hi ha festa, com a qualsevol lloc on s’ajunten moltes persones, però no és l’objectiu».

Enguany, a més, l’associació dóna un pas endavant cap a la seva consolidació, ja que van establir els seus estatuts i els van enviar a l’Arquebisbat perquè els doni el seu vistiplau. Si fos així, l’Associació Rociera de Tarragona podria ser una germandat oficial.

La regidora de l’Ajuntament, Elvira Ferrando, va assistir a la missa cantada d’aniversari, que va ser «una experiència meravellosa i molt emocionant». La regidora explicava que un acte cultural de trobada entre la cultura catalana i l’andalusa «és una mostra d’amor a Tarragona, però sense deixar perdre les seves arrels culturals».

L’associació va néixer molt lligada amb la casa d’Andalusia, que va participar de la celebració amb el Coro Rociero, que es va encarregar de cantar el Salve a Tarragona i, com a novetat, cedir temporalment el Sinpecao, l’estendard amb una imatge de la Mare de Déu amb el lema llatí sine labe concepta, «sense pecat concebuda». Les dues associacions des del seu naixement han tingut una relació molt estreta, «el seu president va tenir el títol d’hermano mayor de la casa d’Andalusia en la celebració de l’any i passat, a més, segur que moltes coses les podem celebrar junts», explicava la presidenta de la Casa d’Andalusia, Charo Garcia.

La regidora explicava que, actes d’aquest tipus «demostren que es pot estimar Andalusia i estimar Tarragona», i Navarro afegia que «mai han tingut cap problema per andalusos. És més, jo he nascut a Tarragona, els meus amics, la meva parella... Els andalusos ja són tarragonins».

tracking