Diari Més

Química

BASF ven el negoci global de catalitzadors per poliolefines a W.R. Grace & Co

La planta de catalitzadors de Tarragona, i els seus 49 empleats, passarà a dependre de la companyia nord-americana

BASF ven el seu negoci global de catalitzadors per poliolefines a W.R. Grace & Co

BASF ven el seu negoci global de catalitzadors per poliolefines a W.R. Grace & CoBASF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BASF ha signat un acord general per vendre el seu negoci global de catalitzadors per poliolefines a la companyia nord-americana W.R. Grace & Co. En l'actualitat, el negoci de catalitzadors per poliolefines forma part de la divisió global de catalitzadors de BASF. BASF i W.R. Grace & Co preveuen finalitzar l'operació en el tercer trimestre de 2016.

La transacció inclou tecnologies, patents i marques registrades, així com la transferència de la planta de catalitzadors del centre de producció de Tarragona i una altra a Pasadena (Texas, EUA). Uns 170 empleats a tot el món, 49 dels quals a Tarragona, estan afectats per l'acord.

«Aquesta venda és la millor opció tant per a la divisió de catalitzadors com per als interessos a llarg termini del negoci de catalitzadors per poliolefinas i els seus empleats», afirma Kenneth Lane, president de la divisió de catalitzadors de BASF. «Amb aquesta operació continuem concentrant-nos en els negocis de creixement estratègic, com per exemple els catalitzadors químics i catalitzadors per a refineria», afegeix DetlefRuff, vicepresident de Process Catalysts de BASF.

«Veiem perspectives positives de creixement per a la planta de catalitzadors de Tarragona sota el paraigua de W.R. Grace & Co, un dels líders mundials en aquest mercat», assenyalava per la seva part Carles Navarro, director general de BASF Espanyola. «Tarragona continua sent el centre de producció més gran del Grup BASF en el sud d'Europa i un 'site' altament competitiu. Treballem permanentment per portar noves produccions a les nostres plantes. Prova de tot això és la inversió de 21 milions d'euros destinada a construir la cinquena línia de producció de la planta de formulació de productes agroquímics, que s'engegarà a finals d'aquest any».

Els catalitzadors són substàncies que augmenten la velocitat d'una reacció química. El catalitzador per poliolefines produït a Tarragona es destina a la fabricació de polipropilè.

tracking