Diari Més

Via pública

L'Ajuntament invertirà 55.000 euros per arrenjar les escales de la Plaça dels Carros

S'implantarà un nou sistema electrònic que minimitzarà els problemes actuals

L'Ajuntament invertirà 55.000 euros per arrenjar les escales de la Plaça dels Carros

L'Ajuntament invertirà 55.000 euros per arrenjar les escales de la Plaça dels CarrosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona iniciarà la tercera setmana de maig la reparació de les escales mecàniques de la Plaça dels Carros. El consistori invertirà 55.000 euros en arranjar les escales amb l’objectiu de solucionar la majoria dels problemes que actualment es produeixen en aquest punt de la Part Baixa. «Es tracta d’implantar un sistema que, sense necessitat de canviar les escales, aconseguirem minimitzar els problemes que tenen actualment», explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

La solució passa per contractar els serveis d’una empresa que tingui un sistema de videovigilància interna que permeti que cada cop que s’aturin, el centre operatiu de l’empresa ho detecta i visualitza el problema i, al moment, les torna a posar en funcionament si no és que hi ha una avaria o problema important. «Actualment, a les escales de la Plaça dels Carros si algú no avisa que estan parades no es posen en marxa», explica Martín. I afegeix: «monotoritzaran les escales amb el sistema de les altres que tenim a la ciutat i així s’evitaran els problemes de parada continuada, sempre que els motius no siguin mecànics. La millora està assegurada».

L’equip de govern ja fa temps que està treballant en buscar una solució. Fins i tot es va encarregar una auditoria per determinar les causes i, amb les conclusions, s’ha aplicat la millor solució per resoldre aquest tema.

«La major part de les vegades que les escales mecàniques estan aturades és perquè alguna persona acciona el botó per parar les escales o perquè algú puja amb una bicicleta i el sistema detecta alguna anomalia, per la qual cosa deté d’immediat el seu funcionament», explica el conseller.

L’altre punt negre és l’ascensor. «Ens han trencat la botonera, els vidres, hi ha destrosses constants», afegeix Martín. En aquest cas, la solució que s’aplicarà consisteix en reparar els desperfectes i instal·lar una càmera de videovigilància anti vandàlica.

tracking