Diari Més

Gastronomia

Arrenca el d'Tapes més internacional amb propostes delicioses

El tapòdrom en anglès ajudarà a atraure turistes, que puguin participar de la proposta

Treballadors del Xamfrà del Fòrum, elaborant la tapa que aspira a guanyar novament el dTapes.

Arrenca el d'Tapes més internacional amb propostes deliciosesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tarragona dTapes ja està en marxa. Els establiments que s’han adherit a la proposta van començar ahir a confeccionar les seves propostes, i de bon matí eren diverses les persones que s’acostaven a alguns restaurants per degustar les tapes proposades.

Dos homes entraven, als volts de les dotze del migdia, al Xamfrà del Fòrum, guanyador de les darreres edicions del Tarragona dTapes, i que ha confeccionat un producte que, segur, tornarà a trencar motlles. Més que satisfets marxaven després de degustar un mar i muntanya que estava composat per un trinxat amb calçots, albergínia, carxofa amb botifarra, vieira i un botó d’allioli negre. Aquesta va ser la primera aturada que va realitzar el trenet turístic que, va traslladar autoritats, mitjans de comunicació i d’altres convidats a diversos punts de la ciutat per poder degustar algunes de les tapes que s’hi proposen.

El bacallà amb samfaina del restaurant Mos, o les fabetes amb sèpia i croqueta del Negresco també van ser dos establiments on tota la comitiva va realitzar una aturada. En tots ells, la gent també es va aturar per fer les tapes, demostrant que aquesta proposta gastronòmica està guanyant en consumidors a mesura que passen els anys.

El Tarragona dTapes posarà el seu punt final el 8 de maig, i està organitzat per la Cambra de Tarragona, amb la col·laboració de Moritz, una cervesa amb la qual s’acompanyen les propostes gastronòmiques, tot i que el vi, l’aigua o un refresc també estan a disposició. Per 2,50 euros, tots els que ho desitgin podran gaudir d’una tapa.

En total, són 58 restaurants de la Part Alta, el Serrallo i del centre de la ciutat els que ofereixen tapes. A més, tots els donants que s’acostin al Banc de Sang tindran dret a un tiquet que podran bescanviar per una tapa.

El tapòdrom enguany també està en llengua anglesa, de manera que, des de la Cambra, han buscat guanyar clients que vinguin a Tarragona de vacances i que no marxin sense participar d’una de les propostes que més està funcionant en els darrers anys.

El Mercat de Tarragona oferirà enguany una tapa per celebrar el centenari, tot i que aquesta no entrarà en el concurs de millor tapa. Cal recordar que el Tarragona dTapes de l’any passat va aconseguir vendre 370.000 racions.

tracking