Diari Més

Tarragona normalitza el Loreto

Es canviarà la denominació del santuari i de les senyalitzacions de Loreto per Llorito

Els bisbes han estat aquests dies reunits al Santuari de la Mare de Déu de Loreto.

Tarragona normalitza el LoretoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona canviarà la denominació de l'ermita del Loreto per Llorito.L’Institut d’Estudis Catalans ha sol·licitat la modificació, ja que aquest és el topònim correcte que cal utilitzar, Santuari de la Mare de Déu del Llorito o, més genèricament, el Llorito. Una vegada aprovat, es modificarà la senyalització pública de la ciutat, que és errònia.

De fet, així consta en el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, en els documents antics de la ciutat i és la forma d’ús general.

El magistratFrancisco Querol, assassinat per ETA, tindrà un carrer

D'altra banda, el Plenari del proper divendres tractarà l’aprovació dedonar el nom de Francesc Querol Lombardero a un carrer de la futura ciutat de la Justícia.

La proposta de donar el nom d’un carrer al jurista Francisco Querol Lombardero és una petició que va fer l’any passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per recordar i reconèixer la figura d’aquest Magistrat del Tribunal Suprem de Justícia, que va morir víctima d’un atemptat terrorista juntament amb tres persones més el 30 d’octubre del 2000 a Madrid. L’any passat es va commemorar el 15è aniversari de la seva mort.

tracking