Diari Més

Medi Ambient

Aquest any s'han eliminat 100 tones de material de 26 abocadors il·legals en terrenys públics a Tarragona

La regidora de Neteja fa una crida al civisme i destaca les dificultats d'actuar ràpidament a terrenys privats

Pla general d'un abocador il·legal al Camí del Llorito de Tarragona, que ja ha estat netejat

neteja, Twitter, municipal, deixalleria, moció, Ajuntament, abocar, il·legal, Tarragona, abocador, pleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran del ressò a les xarxes social que va crear el grup de tuitaires de Tarragona sobre la proliferació d'abocadors incontrolats a la ciutat, la regidora de Neteja i Medi Ambient, Ivana Martínez, ha defensat avui la tasca que fa l'Ajuntament a l'hora de mantenir els voltants de la ciutat en bones condicions.

La regidora ha explicat que és important diferencia entre els abocadors que es troben en terreny públic i privat. Pel que fa als públics, l'Ajuntament compta amb una xarxa d'inspectors i el servei de la Guàrdia Urbana per saber on són i enviar els serveis de neteja. De fet, durant l'any 2015 es van retirar 416 tones de deixalles en 124 abocadors, situats al camí del Llorito, Sant Pere i Sant Pau i Boscos, entre d'altres. Des de principi d'any, l'Ajuntament ha netejat100 tones en 26 abocadors.

El servei de neteja, però, no pot actuar d'ofici en terrenys de propietat privada, que han de passar per un procediment burocràtic per demanar al propietari que els netegi. A més, l'Ajuntament només hi podrà accedir en cas de què l'abocador suposi un problema de seguretat, per risc d'incendi o contra la salut pública, per exemple. En el període de 2015 van obrir127 expedients enabocadors privats, i enguany ja n'han obert 27.

«Sembla que no fem res, però no és així», ha explicat Martínez. Tot i així, la regidoria s'ha reunit amb el grup de tuitaires, que van poder exposar les seves propostes. Entre elles, un canvi en el reglament de la deixalleria, en el qual ja hi estan treballant els tècnics de l'Ajuntament.

«Nosaltres podem seguir netejant, que al cap d'un mes tornen a aparèixer els abocadors. Per això, fem una crida al civisme», defensa la regidora. Ha assegurat que els abocadors són un problema cíclic, que sempre es repeteix en els mateixos llocs, i que l'única solució real és que la ciutadania utilitzi els serveix de deixalleria i de recollida a domicili, en lloc de llançar les deixalles en mig de la natura.

tracking