Diari Més

Esports

Dotze participants tarragonins al I Campionat Nacional de Pole Sport

Tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos els propers 23 i 24 d’abril i es realitzaran fins a 90 coreografies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona tindrà representació al I Campionat Nacional de Pole Sport que es durà a terme al Palau Firal i de Congressos els propers 23 i 24 d’abril. Dels 12 participants de la ciutat destaca que 3 ho fan en la categoria elit, dos home si una noia que també participarà al Mundial de Pole Sport.

Destaquem la presència d’inscrits en categoria masculina, ja que fins al moment Pole Sport ha estat una modalitat gairebé exclusivament femenina. Dels 7 inscrits en categoria masculina en trobem dos de la ciutat de Tarragona. En dos dies de competició es realitzaran 90 coreografies en diferents categories segons l’edat, nivell (amateurs, professionals, elit), si són exercicis individuals o dobles i per sexe (homes i dones).

El campionat està ideat com a esdeveniment esportiu i lúdic en que es sortejaran diversos productes entre el públic com classes gratuïtes, roba esportiva, sessions de làser i menús per a dues persones en restaurants... una forma de captar l’atenció i recompensar la participació del públic.

Carles Carrasco Sola, del grup'ángeles y demonios', será un dels speakers del campionat. Un showman nat que amenitzarà les dues jornades amb els seus tocs teatrals i divertits.

Fins al moment ja hi ha 300 localitats reservades. Les entrades es comprar a través del portal d’internet Ticketmaster amb un preu de 12€ l’entrada d’un dia i de 18€ l’abonament dels dos dies (despeses de gestió no incloses). Els menors de 5 anys tenen seient reservat gratuït amb l’entrada d’un adult. L’esdeveniment està organitzat per la Federación Española de Pole Sport, Disciplinas Afines i ANPSFADA (Artmove Studio).

Pole Sport és un esport que recull la combinació de diverses disciplines. Els exercicis consisteixen en una actuació acrobàtica amb coreografia que utilitza com eina de treball una barra vertical. Una tècnica que combina força, elasticitat, equilibri i ritme. Prop de 90 esportistes d’arreu de l’estat espanyol participaran en aquesta competició que es celebra per primer cop a la ciutat de Tarragona. En la seva primera edició s’espera una afluència de públic d’unes 600 persones entre acompanyants, familiars, aficionats a l’esport i organització.

El Pole Sport està considerat un esport de competició similar a la gimnàstica esportiva, rítmica, etc. L’atleta està valorat per un rigorós jurat on es puntua segons la normativa aplicable. En aquest primer campionat el jurat estarà format per 2 membres espanyols i la resta de països estrangers com EUA, Hongria, Suècia, Noruega, entre d’altres. Els jutges estan certficats per la Federació Internacional de Pole Sport, una rigorosa normativa que exigeix un programa continu de formació i la recertificació anual dels seus membres.

Amb aquest I Campionat Nacional de Pole Sport, els organitzadors esperen aconseguir l’èxit necessari per a convertir l’esdeveniment en una cita anual a la ciutat. Una gran oportunitat per Tarragona que acollirà durant els dos dies de competició a participants, acompanyants, organitzadors i públic en general.

Dotze participants tarragonins al I Campionat Nacional de Pole Sport

Dotze participants tarragonins al I Campionat Nacional de Pole SportArtMove-Studio

tracking