Diari Més

Cultura

Una faula de titelles, proposta teatral del Minipop

A banda, hi haurà doble sessió de cinema amb una pel·lícula oriental actual i un clàssic dels 80

Una faula de titelles, proposta teatral del Minipop

Una faula de titelles, proposta teatral del MinipopCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A banda de la música, altres disciplines es reuneixen al Festival Minipop. Enguany, el cinema iel teatre, de la ma de la companyia Encaixats,també formen part del cartell dels festival tarragoní.

El diumenge 5 de juny, Joan Vicent Quiles d’El Donyet Contacontes i Joan Reverté de l'Invisible Titelles pujaran a l’escenari CaixaFòrum amb l’espectacle 'Xst... Dorm el lleó' i la música en directe d’Aina Roigé i Alba Solé.

Es tracta d’una divertidíssima faula de titelles, recent estrenada, que parla sobre la relació màgica entre un lleó i un ratolí, i que enamora a grans i petits per allà on passa. La història està inspirada en llegendes africanes i l’antiga faula grega'El ratolí i el lleó'i utilitza cançons folklòriques i d’altres composades expressament.

Com totes les faules, ens regala una conclusió moral. Els dos protagonistes ens ensenyaran que tothom pot aportar alguna cosa malgrat les mides i les aparences, sobretot si s’actua amb generositat. De vegades fins i tot els més poderosos poden necessitar els més petits i per això sempre és important saber que no convé menysprear l'amistat dels humils.

Cinema oriental i dels 80

Però el teatre no serà l’únic que farà reflexionar al públic. Un altre dels múltiples braços del festival és el cinema, que com cada any ve de l’Orient i porta missatge. El divendres 3 de juny, el Minipop desplegarà la pantalla gran per projectar la pel·lícula índia Hawaa Hawaai en versió original i subtitulada al català.

La cinta arriba a Tarragona gràcies a la col·laboració de les Nits del Cinema Oriental de Vic. Arjun és un nen que viu als Slums, el barri més pobre de Dharavi, juntament amb la seva mare, una germana i l’àvia. Orfe de pare, el petit es veu obligat a treballar en una parada de l’aparcament d’un club de patinatge, des d’on fa volar la imaginació i es deleix per convertir-se en un gran patinador.

Enguany la pantalla es quedarà al festival fins el dia següent perquè hi haurà més cinema.La del 4 de juny serà la mítica'La Historia Interminable', que es podrà veure en anglès, subtitulada en castellà. Un clàssic essencial del cinema dels anys 80 pensat especialment perquè els pares i mares recordin una pel·lícula de la seva infància i la comparteixin amb els més petits de la casa.

tracking