Diari Més

Gastronomia

El Tarragona dTapes comença dijous i aposta per la «qualitat i l'excel·lència»

Va ser la primera ruta de tapes del territori i, en aquesta edició, hi col·laboren 58 restaurants

El Tarragona dTapes comença dijous i aposta per la «qualitat i l'excel·lència»

El Tarragona dTapes comença dijous i aposta per la «qualitat i l'excel·lència»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició del Tarragona dTapes reivindica que és la ruta de tapes de més qualitat, així com l’original, la primera que va sorgir al territori. El president de la Cambra de Comerç, Andreu Suriol, explicava que la ruta de tapes ja està consolidada, i que ara és el moment de treballar, encara més, per la «qualitat i l’excel·lència». A partir de dijous ja es podran degustar les tapes elaborades per 58 restaurants de la Part Alta, el Serrallo i el centre de la ciutat, acompanyades per una beguda, per només dos euros i mig. A més, també hi haurà la versió nocturna, el TapaNuit, cócktels per tres euros i mig.

«La tapa comença perquè ens agrada seure a taula, té un aspecte de socialització molt important», deia el membre del comité executiu de la Cambra, Josep Graset, durant la presentació de la ruta. Explicava que, seure davant d’una escudella o d’un Bullit madrileny, no convida a la conversa tant com una tapa i que, en un moment «de penúries econòmiques, la tapa guanya protagonisme».

Suriol també va destacar el paper que hi juga el Banc de Sang, «que podria semblar que no hi té res a veure, amb una ruta de tapes, però que viu un augment de donacions de sang exponencial». El president explicava que tots els donants de sang rebran un val per una tapa gratuïta, però que aquest no és el motiu pel qual la gent s’acosta a donar sang, sinó que actua com un recordatori.

El president recordava que la ruta de tapes no suposa cap benefici econòmic per la Cambra de Comerç, però que hi segueixen apostant perquè «guanyem en ser presents».

Enguany també s’ha fet una aposta per cridar al turisme a participar de la ruta, gràcies al tapòdrom en anglès, especialment enfocat als creueristes. A més, també s’ha dissenyat una aplicació pel mòbil amb informació de totes les tapes i locals. D’altra banda, el Mercat de Tarragona oferirà una tapa per celebrar el centenari, que no entrarà a concurs i que consisteix en una hamburguesa acompanyada de ceba caramel·litzada amb Chartreuse i verdures i formatge.

La ruta Tarragona dTapes de l’any passat va aconseguir 370.000 racions servides i els organitzadors esperen poder superar aquesta xifra en aquesta edició.

El Tarragona dTapes comença dijous i aposta per la «qualitat i l'excel·lència»

El Tarragona dTapes comença dijous i aposta per la «qualitat i l'excel·lència»Cristina Aguilar

tracking