Diari Més

Una setantena de cans participen en la primera passejada popular

El Col·legi de Veterinaris buscava ressaltar els beneficis per a la salut, de sortir amb els gossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setantena de gossos amb els seus propietaris participaven ahir en la primera Passejada de gossos de Tarragona. «Volem vincular la salut de les persones amb la dels animals», explicava la presidenta del Col·legi de Veterinaris de la província, Cori Escoda. La passejada de tres quilòmetres, que s’iniciava i acabava al davant de la Confraria de pescadors del barri del Serrallo, a banda de fomentar l’hàbit de caminar, també buscava conscienciar de la necessitat de treure amb més freqüència als animals al carrer: «Des de que neixen fins als sis mesos, s’haurien de treure a passejar cada dues o tres hores. Quan són grans, se’ls ha de treure com a mínim, tres cops al dia, no només perquè facin les seves necessitats, els animals també necessiten socialitzar-se i rebre estímuls. És igual que visquin en un pis o en un terreny de mil metres quadrats, necessiten sortir, i olorar. Quan no se’ls treu tant com necessiten, és quan es produeixen els comportaments inadequats», raonava la veterinària Rebeca Carmona.

Volen més espais pels gossos

Tot i que la passejada no tenia un component reivindicatiu, alguns dels propietaris vinguts de diverses localitats del camp, van aprofitar per reclamar als consistoris tarragonins més espais públics per poder dur als gossos. «En els últims anys s’ha avançat molt amb els pipicans, però volem alguna cosa més, com ara espais de lleure pels gossos, com el que ja hi ha a Reus a tocar del Carrefour, on els animals tenen salts, i coses per entretenir-se», explicava una de les passejants. «A banda dels pipicans, són necessàries més zones d’esbarjo per ells», reforçava la veterinària Carmona.

D’entre els caminants, molts plenament conscienciats del necessari civisme a la via pública. «És com dur el cinturó de seguretat del cotxe, oi que ens el posem sempre? Doncs també cal acostumar-se a recollir sempre les tifes dels gossos», comentaven el Santi i l’Anna, qui ja duien a la mateixa corretja dels seus gossos (uns preciosos llauradors anomenats Romeo i Gina) un petit accessori on es poden guardar les bosses. De cara a la pròxima edició d’aquesta passejada, alguns ja somien amb la seva ampliació. «S’ha de potenciar. Aprofitant la jornada es podria fer una gimcana o algun concurs de pentinats!», demanava el Santi. De moment, enguany, la recompensa per participar en el tomb va ser un vermut pels amos, i tota l’aigua que volguessin els cans.

El Col·legi de Veterinaris de la província ha organitzat aquest esdeveniment

Una setantena de cans participen en la primera passejada popularJ.A TORREBLANCA

tracking