Diari Més

Exhibició aèria

Dibuixant el cel tarragoní

Segons els pilots de l’equip Bravo3 de Repsol, les condicions d’avui a la ciutat han estat les millors per un espectacle d’aquest tipus.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Loopings, encreuaments, caigudes i tornavisos. Aquestes són algunes de les figures que han dibuixat al cel als pilots de l’equip Bravo3 de Repsol. Aquest matí, els tarragonins s’han concentrat en dos punts de la ciutat: el Balcó del Mediterrani i la platja del Miracle. L’objectiu era no perdre’s ni una acrobàcia de l‘exhibició aèria.

Juan Velarde i Cástor Fantova han estat els encarregats d’oferir un espectacle sorprenent al cel. Per altra banda, el pilot Anselmo Gámez explicava, amb els peus a terra, quines eren les figures que portaven a terme els seus dos companys d’equip. Tot i que els espectadors tenien desperts els cinc sentits, no es podien creure el que veien.L’exhibició ha comptat amb dues parts. Durant la primera han actuat els dos avions junts; han fet encreuaments, que semblava que havien de xocar en qualsevol moment, i també han dibuixat el tornavís, una pirueta que mostra com un avió dóna voltes sobre l’altre. La segona part ha comptat amb l’exhibició individual.

El moment més àlgid ha estat quan els avions han reduït la potència del motor i ha semblat que queien en picat. Els més petits, a coll dels seus pares, ni perpallejaven. Un oli vegetal injectat en els escapaments era el responsable de la marca de fum blanc dibuixat al cel.

Segons els pilots, la climatologia d’avui a Tarragona és l’òptima per fer una exhibició d’aquest tipus. Per ells, el més important és que l’espectacle agradi al públic. «Nosaltres volem pels espectadors», explica el pilot Anselmo Gámez.

Ja fa quatre anys que aquests pilots venen a Tarragona a mostrar les seves habilitats i la seva valentia. L’edició d’enguany ha estat la més multitudinària. Delfina Plumet, una de les espectadores, ha assegurat que «les acrobàcies més perilloses han estat les més aplaudides. A Tarragona es valora molt el treball d’aquest equip».

Els dos pilots han sorprès als espectadors del Balcód el Mediterrani i de la platja del Miracle.

Dibuixant el cel tarragoníCarla Pomerol

Els dos pilots han deixat sorpresos als espectadors del Balcód el Mediterrani i de la platja del Miracle.

Dibuixant el cel tarragoníCarla Pomerol

tracking