Diari Més

Seguretat

Jané diu a Tarragona que s'han de regular les comunicacions de dades mèdiques dels policies

Durant l'acte del Dia de les Esquadres, el conseller ha recordat el darrer cas de viòlencia de gènere a Sant Feliu de Llobregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha mostrat partidari de «regular»les comunicacions de dades mèdiques de col·lectius professionals que poden causar un risc a terceres persones. Jané creu que sabent que són dades«sensibles i que s'han de protegir»cal trobar un marc normatiu estable que permeti aquesta comunicació. El titular d'Interior també ha anunciat aquest divendres, des de Tarragona, que promouran la compareixença del director general de la Policia, Albert Batlle, al Parlament pel cas de violència de gènere d'aquest dijous a Sant Feliu de Llobregat. Jané, que ha reconegut que el succés ha commocionat el cos dels Mossos d'Esquadra, ha assegurat que la compareixença de Batlle permetrà destacar les accions que està duent la Policia en l'àmbit de la violència de gènere i donar les explicacions necessàries sobre el cas de Sant Feliu que està sota secret de sumari.

El conseller, que ha volgut tornar a traslladar el condol a les famílies afectades pel cas de violència de gènere d'aquest dijous a Sant Feliu de Llobregat, ha explicat que la compareixença del director general dels Mossos al Parlament permetrà, també, posar de relleu les actuacions que fa la Policia en aquest àmbit. Jané ha destacat que només durant el 2015 els Mossos han dut a terme 13.000 mesures actives de protecció a víctimes de violència de gènere. «És una tasca diària, permanent, vigilant, atenta i professional, i cal destacar-ho», ha afegit el conseller.

El titular d'Interior, en aquest sentit, ha reiterat la necessitat que es presenten denúncies per part d'aquelles persones que puguin estar en risc. «Que no es quedin el patiment a casa, que presentin denúncia al cos dels Mossos d'Esquadra perquè actuem, fem ordres de seguiment, mesures de protecció», ha manifestat.

Sobre el cas concret de Sant Feliu, Jané no ha volgut confirmar si l'arma que va fer servir l'agent dels Mossos d'Esquadra per matar la seva exparella i després suïcidar-se era la seva reglamentària. Amb tot, ha assegurat que, tot i la cautela pel procés judicial iniciat que es manté sota secret de sumari, es donaran totes les «informacions detallades»al Parlament a través de la compareixença del director general de la Policia. «Impulsarem aquesta compareixença», ha reblat.

Jané ha fet aquestes declaracions en el marc de l'acte de celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial del Camp de Tarragona. El Palau de Congressos de Tarragona, on s'ha celebrat l'acte, s'ha omplert d'agents del cos policial acompanyats de les seves famílies, en un ambient festiu i distès. En el decurs de la commemoració s'ha lliurat felicitacions a membres del cos, policies locals i ciutadans.

A l’acte també hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, el primer tinent alcalde de Tarragona, Alejandro Fernández, i el cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, l'intendent Jaume Giné, que ha aprofitat per fer balanç dels fets delictius al territori i de la tendència general a la baixa. En el seu parlament, el conseller Jané ha tornat a lamentar el succés d'aquest dijous a Sant Feliu.

Jané, que ha tornat a prometre noves promocions de Mossos, ha lloat la feina feta per la policia catalana i ha defensat la seva actuació, especialment en relació a la mort d'un manter que va morir en caure d'un balcó a Salou mentre fugia de la policia, un succés que va aixecar molta polseguera al territori. Aleshores el cos policial també va ser molt qüestionat. «Alguns injustament, un cop més, pretenien penjar una mala actuació del cos dels Mossos quan no hi és», ha etzibat.

«Diguem-ho clar, evidentment no sempre s'encerta, ja ens agradaria encertar al 100%, però estem cansats que sempre que hi hagi una actuació que malauradament algú, doncs, té una situació inesperada, però no causada pel cos, hi hagi aquesta tendència a preguntar si el cos haurà actuat bé, per tant, hi poden haver casos excepcionals, però reivindiquem la bona tasca policial», ha declarat el conseller Interior, amb contundència.

El conseller també ha reconegut la feina dels Mossos en l'accident de trànsit a Freginals on van morir 13 noies. Alhora ha valorat el descens de delictes a Tarragona, amb una baixada del 16% de robatoris amb força a domicilis -quan a Catalunya han crescut un 10%. Jané també ha esmentat els Jocs Mediterranis i Barcelona World com a grans projectes de futur al territori.

Jané diu a Tarragona que s'han de regular les comunicacions de dades mèdiques de professionals que poden causar un risc a tercers

Jané diu a Tarragona que s'han de regular les comunicacions de dades mèdiques de professionals que poden causar un risc a tercersMarta Olivé

Jané diu a Tarragona que s'han de regular les comunicacions de dades mèdiques de professionals que poden causar un risc a tercers

Jané diu a Tarragona que s'han de regular les comunicacions de dades mèdiques de professionals que poden causar un risc a tercersMarta Olivé

tracking