Diari Més

Castells

L'oportunitat de sentir els castells

El Castelloscopi arriba a Tarragona per mostrar quines sensacions es viuen a l'interior d'una estructura castellera

El projecte compta amb unes pantalles que expliquen les sensacions dels castellers.

L'oportunitat de sentir els castellswww.castelloscopi.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Castelloscopi arribaa Tarragona, per mostrar a tots els ciutadansquines sensacions es viuen a l'interior d'una estructura castellera. De la mà de l’Ajuntament, i amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya,el Castelloscopis’exhibirà del 20 d’abril a l’1 de maig a la Casa de la Festa i se n’impartirà el seu taller de forma gratuïta per a les escoles que sapuntin.

El Castelloscopiés un projecte seleccionat pels Castellers del Poble-sec dins dels Actes del seu 15è Aniversari (1999-2014). Es tracta d’una estructura vertical en forma de castell humà, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, on els castellers són substituïts per pantalles planes. 35 en total.

Aquestes pantalles reflecteixen la visió subjectiva corresponent a cada casteller, de tal manera que es genera una identificació total entre la posició de la pantalla en relació a l’estructura vertical, la subjectivització de les mirades del propis castellers, i la mirada de l’espectador, que podrà recórrer per tots cantons la videoinstal·lació, en una immersió visual total en el fet casteller. En aquesta comunió de mirades hi ha implícita la possibilitat de compartir i ensenyar en tota la seva riquesa el castell humà (símbol de la cultura popular tradicional catalana) i tots aquells valors que comporta: l’esforç, el treball en equip, el seny però també la rauxa, l’equilibri, la força del grup, el coratge, etc.

A més, la instal·lació compte amb una lona que fa de terra i que es pot trepitjar en el terç on no hi ha pantalles. Un mapa de pinya es troba imprès en aquesta zona, convidant a l'espectador a entrar dins del castell, a fer pinya, i a sumar-se al projecte tot fent-se una foto i penjant-la a les xarxes socials.

Així doncs, durant dues setmanes Tarragona tindrà una cinquena colla castellera, aquesta actuant de forma permanent a la Casa de la Festa i visitable pel públic general els dissabtes 23 i 30 d’abril (de 10 a 14h i de 17 a 20h) i els diumenges 24 d’abril i 1 de maig (de 10 a 14h). Si sempre heu volgut saber què se sent al cor de la pinya, carregant el màxim castell possible o fent d’enxaneta, ara en teniu una nova oportunitat.

tracking