Diari Més

Política municipal

CiU, C's i ERC rebutgen la supressió de la figura dels regidors de barri

Els grups de la oposició han manifestat les seves queixes contra la decisió dels socialistes

El nou equip de govern decideix eliminar la figura del regidor de barri

El nou equip de govern decideix eliminar la figura del regidor de barriCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CiU, C’s i ERC no s’han quedat indiferent davant l’eliminació de la figura del regidor de barri per un altre model, que està estudiant l’executiu local.

Per la seva banda, el grup municipal de Convergència considera un «greu error» la intenció d’eliminar aquest càrrec sense tenir definida una alternativa, tot i que, tal com explicava la regidora socialista Begoña Floría, el govern hi està treballant. «És incongruent que s’aposti per fer desaparèixer una figura que té l’objectiu d’atendre els veïns de cada zona de la ciutat sense tenir una alternativa clara per substituir-la», deia la regidora de CiU, Cristina Guzmán, que valorava la decisió com «un exemple més de la improvisació constant de l’equip de govern liderat pels socialistes».

La convergent admetia que el regidor de barri «no ha solucionat les problemàtiques i necessitats dels ciutadans a l’hora de millorar la relació amb els veïns i l’Ajuntament de Tarragona», però explicava que el seu grup polític considera que, eliminar-lo sense tenir cap alternativa per atendre la ciutadania, és un greu error.

Ciutadans es va sumar a les crítiques al Govern local, manifestant que la seva aposta és mantenir la figura dels regidors de barri, fins al punt que el portaveu del grup, Rubén Viñuales, va oferir als seus regidors perquè «puguin exercir com a regidors de barri per apropar la gestió municipal al ciutadà».

Viñuales, va qualificar d’error les intencions de l’equip de Govern, perquè considera que és «privar a la ciutadania d’una política de proximitat». Segons el portaveu de Ciutadans, encara hi ha temps de «fer marxa enrere» i mantenir aquest càrrec. A més, va recordar que «la figura del regidor de barri és un compromís electoral de l’alcalde» i va acusar als regidors de no exercir les seves funcions des de fa mesos «per motius desconeguts per l’oposició».

El portaveu també va informar, ahir a través d’un comunicat, que Ciutadans presentarà una pregunta al proper ple ordinari de l’Ajuntament per demanar explicacions.

Finalment, Pau Ricomà, líder d’Esquerra Republicana de Catalunya, va criticar al govern de Ballesteros per, segons ell, amagar-se. «Tenim un equip de Govern que no dialoga amb l’oposició i, pel que es veu, tampoc ho pensa fer amb els veïns», deia. A més, Ricomà considerava un error «pretendre que les xarxes socials substitueixin la comunicació personal i directa», referint-se a una de les noves maneres de contacte amb l’Ajuntament que utilitzen els tarragonins i que va mencionar Floría.

Ricomà proposava trobar un equilibri i li demanava al consistori que «no defugi de les seves responsabilitats». A més, afirmava que «no és gens lògic que, com més regidors hi ha al govern, menys feina fan».

Els tres grups van reaccionar a la decisió del grup socialista de buscar una alternativa a la figura del regidor de barri, que actualment ostenten vuit edils socialistes. Aquests vuits regidors es reparteixen tots els barris de Tarragona i s’ocupen de traslladar les inquietuds de les associacions de veïns i de les entitats al departament de l’Ajuntament que pertoqui. Aquest càrrec s’ha decidit suprimir per un altre que, segons Floría, els permeti «guanyar més proximitat del govern». La regidora explicava que la figura ja no dóna resposta a les necessitats de la ciutat, i que s’està estudiant una altra manera més efectiva d’estar en contacte amb la població .

tracking