Diari Més

Primera jornada de Converses al Camp de Tarragona

Tindrà lloc avui i demà al Centre Tarraconense El Seminari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició de les Converses al Camp de Tarragona, que se celebraran avui i dema al Centre Tarraconense El Seminari, tenen per objectiu fer una trobada anual amb aportacions multidisciplinàries en dues línies de treball: posar a debat la realitat del territori en una projecció europea i convidar referents mundials d’una determinada matèria. La primera edició organitzada per la Fundació Privada Mútua Catalana i en col·laboració amb la Facultat d’Economia i Empresa de la URV i el Col·legi d’Economistes de Catalunya, gira al voltant de dos grans eixos: La realitat metropolitana del Camp de Tarragona, amb un debat entre experts i el nou model econòmic i empresarial amb la conferència de l’economista Christian Felber, autor del llibre L’economia del bé comú. També es farà un homenatge als promotors d’una iniciativa que entre 1964 i 1970 desenvolupà un fòrum de debat i discussió que adoptà el nom de Converses de Salou. Aquell fòrum, impulsat per nombroses personalitats en plena dictadura, suposà una iniciativa més per posar les bases de la represa democràtica. Al cap de mig segle, Converses al Camp de Tarragona vol fomentar el debat, el diàleg, la confrontació d’idees i arguments, els acords i els consensos sobre els grans temes que afecten el nostre territori. I tot això, remarcant el lema: OBERTS AL MÓN.

Les jornades s’inaugurenavui dilluns 11 d’abril amb un acte institucional d’homenatge als promotors de les Converses de Salou, i la presentació d’un opuscle commemoratiu a càrrec de Josep Fàbregas, professor d’Història Moderna de la URV.

A continuació tindrà lloc una taula rodona amb el títol Volem ser i exercir com a àrea metropolitana?, que comptarà amb la participació d’Agustí Segarra, catedràtic d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV; Josep Oliveras, catedràtic de Geografia d’Anàlisi Regional de la URV i Joaquim Margalef, economista i exdirector de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

La cloenda de la primera jornada de les Converses al Camp de Tarragona anirà a càrrec del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Felber tancarà demà les jornades amb una conferència on explicarà el nou model econòmic i empresarial que defensa a nivell global, amb l’equitat social i la sostenibilitat com a fonaments.

La seva conferència es complementarà amb la presentació de tres casos d’èxit basats en el seu model cooperatiu, els dels projectes empresarials Som Energia, COOP 57 iL’Olivera.

Programació

18,00: Acte d’homenatge als promotors de les ‘Converses de Salou’ (1964-1970)

Reconeixement a Xavier Amorós Solà, Josepa Cardó Soler, Ramon Gomis, Cosme Saló Ibars i Josep Vila i Abelló.

Presentació d’un opuscle commemoratiu de les ‘Converses de Salou’ a càrrec de Josep Fàbregas, professor d’Història Moderna de la URV. Amb les intervencions de:

- Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana.

- Pere Segarra, president territorial de la seu de Tarragona del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

-Josep Anton Ferré, rector de la URV.

-Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.

-Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.

- Ramon Gomis, en nom dels homenatjats.

19 h:Taula rodona ‘Volem ser i exercir com a àrea metropolitana?’ Participants:

-Agustí Segarra, catedràtic d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV.

-Josep Oliveras, catedràtic de Geografia d’Anàlisi Regional de la URV.

- Joaquim Margalef, doctor en Economia i exdirector de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat a Tarragona.

Modera: Ricard Lahoz, periodista, director de ‘Fet a Tarragona’.

Cloenda: Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda.

Dimarts 12 d’abril: Sala Santa Tecla 18,00h: - «Un nou model econòmic i empresarial»

Conferència de Christian Felber, autor del llibre L’economia del bé comú. Presentació a càrrec d’Antonio Terceño, degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. - Després de la conferència, s’exposaran les experiències de ‘Som energia’, ‘COOP 57’ i ‘L’Olivera’.

tracking