Diari Més

Civisme

Els veïns de Bonavista demanen que es posin tanques per protegir el parc infantil

Diuen que pateix actes vandàlics constants i no pot tenir vigilància durant tot el dia

Els veïns de Bonavista demanen que es tanqui el parc infantil

Els veïns de Bonavista demanen que es tanqui el parc infantilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc infantil de davant de la nova església de Bonavista segueix essent víctima d’actes vandàlics, tot i que encara no s’ha inaugurat. L’associació de veïns del barri, presidida per Loli Gutiérrez, va demanar a l’ajuntament, concretament al seu regidor de barri, Javier Villamayor, que el parc pugui estar tancat, per evitar que els nens es facin mal i minimitzar el risc que es repeteixin les destrosses. Segons Gutiérrez, «el parc no pot estar així sense que ni tan sols l’hagin inaugurat. La millor solució seria posar-hi un tancat».

La presidenta deia ser conscient de què no és viable contractar una persona de seguretat que vigili el parc en tot moment, i que la Guàrdia Urbana, tot i patrullar per la zona, no pot ser-hi sempre. «El que vam proposar és que, ja que als carrers 8 i 9 amb cantonada amb el 22 s’hi han de fer obres per soterrar uns cables, que aprofitin per posar-hi una tanca», explicava Gutiérrez, referint-se a unes obres de soterrament del cablejat d’Endesa.

Des de l’Associació consideren que s’han invertit massa diners en el parc per ara deixar-lo perdre. Al parc, havien robat un gronxador adaptat per nens i nenes amb mobilitat reduïda i altres instal·lacions. A més, «grimpant per unes fustes que estan clavades a les parets, alguns adolescents s’han colat als balcons de les cases properes», explicava la presidenta.

Gutiérrez també explicava que no és just atorgar la culpa només als joves del barri, ja que diu que estan segurs que els actes de vandalisme han estat obra de persones d’altres zones, «de la mateixa manera que dónen les culpes als nostres joves de coses que passen, per exemple, a la Canonja».

La presidenta explicava que, segons Villamayor, el tancat pel parc no està contemplat dins del pressupost i que, per tant, no és fàcil dur-lo a terme. «No és que el regidor no ens escolti, entenem que està molt enfeinat amb els Jocs, però no podem deixar el parc així després de gastar-hi tants diners», deia la presidenta dels veïns de Bonavista.

El parc es va començar a construir fa un any i va crear molta expectació, en tractar-se d’un parc adaptat als infants en situació de mobilitat reduïda. Les obres es van endarrerir per modificacions en el projecte i ara encara no ha pogut ser inaugurat.

tracking