Diari Més

Societat

Els barris de Ponent reivindiquen formar part de l'Anella Verda

La cinquena edició de la Caminada Popular va comptar amb més de 200 participants

L'expedició va parar a esmorxar al Pont del Diable.

Els barris de Ponent reivindiquen formar part de l'Anella VerdaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels barris de Ponent de Tarragona han caminatper reivindicar que es condicionin les rutes verdes que uneixen els barris de Ponent i de Llevant amb el centre de la ciutat, i així adherir-se a l’Anella Verda de Tarragona. La 5a edició de la Caminada Popular de Ponent reivindica que aquests camins d’unió entre barris i ciutat siguin aptes per vianants i bicicletes, i que estiguin separats del tràfic.

«Volem que l’Ajuntament tingui en compte els barris de Ponent a l’hora de redissenyar l’Anella Verda», haexplicatAntonio Peco, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona. En aquest sentit, el president de la FAVTha reclamatque es delimitin els camins, que es corregeixin falsos indicatius i que se senyalitzi de manera correcta el camí a la platja per poder fer una ruta sense perdre’s. «La ciutat es pot vertebrar també en camins tous, no cal que sempre siguin d’asfalt», hareclamatPeco, durant la caminada.

L’acte tambéha servitperquè els veïns descobrissin camins desconeguts, com ara la ruta de Bonavista a Torreforta o el camí que hi ha entre el Llorito i la platja Llarga. La caminadahacomptatamb la participació de 200 tarragonins.

La marxa dels barris

El tret de sortidaha tingut llocal Parc del Carrer Rec de Bardina, a la Canonja. A dos quarts de nou del matí, un grup de persones ja esperaven per començar la marxa reivindicativa. Bonavista, Torreforta, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, han estatsalgunes de les parades que s'hanportata terme. A cada punt s’afegien més participants.

A mig matí, l’expedició ha arribatal Pont del Diable per esmorzar. Aquest escenariha estatl’escollit per llegir el manifest reivindicatiu. Els veïns consideren que es troben en un moment límit, ja que «l’espai obert entre Bonavista i Torreforta està a punt de ser ocupat pels equipaments esportius dels Jocs Mediterranis», haasseguratun veí. Per altra banda, els veïnshandemanar que les replantacions del territori fossin plantes autòctones.

La sensacióha estatbona: els encarregats de prendre aquest tipus de decisions polítiques estaven in situ. La majoria de grups municipals del consistori tarragoníhan sentiten directe les inquietuds i preocupacions dels veïns dels barris de Tarragona.

tracking