Diari Més

Empresa

Sis entitats tarragonines, acreditades amb el segell TECNIO com a proveïdores de tecnologia

L'acreditació, atorgada pel Departament d'Empresa de la Generalitat, identifica les entitats que ofereixen tecnologies innovadores per ajudar les empreses a crear nous productes, processos o serveis.

Sis entitats tarragonines, acreditades amb el segell TECNIO com a proveïdores de tecnologia

Sis entitats tarragonines, acreditades amb el segell TECNIO com a proveïdores de tecnologiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sisentitats tarragonines han estat acreditades amb el nou segell TECNIO, una distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, a les entitats catalanes que desenvolupen i faciliten tecnologia per a les empreses.

Els agents de la demarcació de Tarragona que han obtingut el segell TECNIO són:AMIC-URV (Aplicacions Mediambientals i Industrials de la Catàlisi),CTQ (Centre Tecnològic de la Química),Ecopol Tech, SL,CTTi-URV (Unitat de Valorització i Comercialització de la URV),Eurecat iCTNS (Centre Tecnològic de Nutrició i Salut).

La presentació del segell ha reunit aquest dijous a Barcelona prop de 300 persones de la comunitat científica i tecnològica catalana, en un acte presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

En una primera fase, el segell identifica 54 proveïdors a tota Catalunya que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement al mercat, ajudant a les empreses a crear nous productes i serveis. Aquest segell té una vigència fins al 2019 i s’obrirà a noves entitats en properes fases.

El segell TECNIO acredita quatre tipus d’agents: desenvolupadors de tecnologia públics (com les universitats i els centres de recerca); desenvolupadors de tecnologia privats (com les enginyeries o empreses de base tecnològica); desenvolupadors de tecnologia sense ànim de lucre (com els centres tecnològics); i facilitadors de tecnologia públics (com les oficines de transferència tecnològica).

L’objectiu de la nova distinció TECNIO és que les empreses catalanes identifiquin on poden trobar noves tecnologies per a les seves necessitats de desenvolupament de nous productes i processos, ja sigui a través de l’adquisició o explotació de patents, la contractació de projectes d’R+D+i o el contacte amb spin-offs.

Alineada amb l’Estratègia RIS3CAT i l’Estratègia Industrial de Catalunya, es tracta d’una iniciativa que situa la transferència tecnològica com un dels mecanismes clau per augmentar el nombre d’empreses innovadores a Catalunya i fer-les més competitives. Segons el Baròmetre de la Innovació a Catalunya, el 56,8% de les empreses catalanes de més de 9 treballadors són innovadores i, d’aquestes, el 84,6% preveu un increment de la facturació.

Els nous agents TECNIO podran gaudir de la utilització del segell acreditatiu, obtindran la visibilitat i el reconeixement d’ACCIÓ, serveis de difusió i comercialització de tecnologia, assessorament en cooperació internacional, informació preferent sobre activitats d’ACCIÓ, priorització en línies d’ajut i programes específics, activitats de networking i capacitació en transferència tecnològica.

El segell presentat avui és una evolució de l’antiga xarxa TECNIO, creada al 2009 i que englobava fins ara centres tecnològics i grups universitaris catalans. En els seus sis anys de vida, els centres TECNIO han ingressat prop de 1.000M€, un 50% provinent de la facturació a empreses per processos de transferència tecnològica. En aquest període, les entitats que formaven part de TECNIO han creat 53 spin-offs, han sol·licitat 309 patents i n'han transferit al mercat un total de 143.

tracking