Diari Més

Veïnal

El parc de les Granotes esdevé un nou punt de trobada pel 'botellón'

Denuncien el perill que suposa per als infants de l’Escola del Miracle, per la proximitat a les deixalles

El parc de les Granotes esdevé un nou punt de trobada pel 'botellón'

El parc de les Granotes esdevé un nou punt de trobada pel 'botellón'Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de les Granotes i, concretament, les seves escales s’han convertit en un punt de trobada cada vegada més habitual per a la pràctica del popular botellón. El darrer episodi es va poder detectar el passat divendres, quan professors i pares d’alumnes de l’Escola El Miracle van trobar-se diversos tipus de deixalles en aquest espai, a primera hora del matí. Una mare que porta el seu fill de quatre anys al centre lamentava que «és bastant habitual trobar-se les escales amb ampolles d’alcohol sense acabar o trossos de vidres». En aquest sentit, destacava que «si hi ha algun infant que ve sol o que no està prou vigilat pot jugar i tallar-se amb els vidres». De fet, la veïna assegurava que «el més habitual és trobar les restes els divendres al matí, de manera que pensem que podrien ser els joves universitaris els causants d’aquesta brutícia».

A la vegada, la directora de l’Escola El Miracle, Maria del Carme Figuerola, va explicar que «aquesta situació s’ha accentuat en els darrers temps. Creiem que es deu a l’arribada del bon temps». No obstant això, remarcava que «diversos professors que vénen al centre des de la Rambla també han detectat aquesta acumulació de brutícia alguns dilluns al matí, per la qual cosa entenem que l’ús d’aquest espai per al botellón s’ha estès als caps de setmana».

Assalt a les pistes del Miracle

D’altra banda, l’Escola del Miracle també ha patit, en els darrers mesos, alguns actes vandàlics. Maria del Carme Figuerola destacava que «fora de l’horari lectiu i, sobretot, els caps de setmana, hi ha gent que salta la tanca i juga a la pista de futbol». Tot i que no han detectat que hagin entrat a les instal·lacions de l’escola –encara que el passat cap de setmana van robar a la llar infantil–, la directora lamentava que «hem detectat orins i algunes puntades molt desagradables a les parets». En aquest sentit, va recordar que «aquesta entrada a les instal·lacions la patim des que vam deixar de tenir un conserge vivint el centre, el curs passat. Creiem que seria convenient tornar a tenir-lo durant tot el dia, per dissuadir els actes vandàlics».

Per la seva banda, el regidor d’Ensenyament, Francesc Roca, va assegurar que «la Guàrdia Urbana actuarà en conseqüència i està al càrrec de la situació, ja que estan en contacte permanent amb els centres i els agents». Tanmateix, va destacar que la figura d’un conserge que viu al centre ja està obsoleta i va defensar «buscar la manera d’obrir els centres i aconseguir que les escoles també formin part de l’espai dels barris, com una eina més d’integració i de comunitat».

El parc de les Granotes esdevé un nou punt de trobada pel 'botellón'

El parc de les Granotes esdevé un nou punt de trobada pel 'botellón'Cedida

tracking