Diari Més

Animals

Concentració contra els enverinaments de gats i els segrestos de gossos a Tarragona

Més d'una vintena d'associacions manifestaran el seu rebuig al maltractament animal avui divendres a les set de la tarda a la Plaça de la Font

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una agrupació d'associacions animalistes, aglutinades per Coordinadora Felina, Plataforma Animalista i PACMA de Tarragona, es manifestaran en la plaça de la Font aquest divendres a les set de la tarda en rebuig a l'onada de casos de maltractament d'animals produïts recentment a la província. L'anterior convocatòria, realitzada la setmana passada en la plaça Mercadal de Reus, va ser un èxit d'assistència amb gairebé dos-cents manifestants.

Les associacions convoquen aquesta cita per denunciar els enverinaments de gats en colònies controlades, i el segrest de gossos presumptament relacionat amb baralles il·legals. Aquests últims casos de violència són només la punta de l'iceberg en un dia a dia marcat pels abandons, els maltractaments i els robatoris, agreujat per la negligència de les administracions i dels cossos de seguretat. Aquest desemparament administratiu ha motivat una petició en la plataforma change.org per la propietària d'un dels gossos desapareguts, que ja compta amb més de 6.500 signatures de suport, mostra de l'àmplia repulsa de la societat davant aquests fets.

Unió d'associacions per lluitar contra el maltractament animal

La percepció de la societat cap a la protecció dels animals ha evolucionat molt els últims anys. Catalunya s'ha adaptat a aquesta nova sensibilitat creant un marc legal molt avançat en la protecció dels animals domèstics, però l'aplicació d'aquesta legislació és gairebé nul·la en l'actualitat. Per aquest motiu, les entitats proteccionistes i animalistes del Camp de Tarragona estan unint esforços per promoure l'adequació de les ordenances municipals de les administracions locals a la normativa legal catalana. De moment l'única ciutat que ha fet aquesta adequació és Tarragona, on s'està elaborant una Ordenança Municipal de Protecció Animal impulsada per l'Associació Animalista Libera.

Per coordinar aquestes actuacions, s'han creat dues entitats animalistes a la província, la Plataforma Animalista i la Coordinadora Felina de Tarragona. La primera coordinarà esforços entre associacions per realitzar accions d'activisme animalista i per assessorar als afectats per actuacions delictives contra els animals. D'altra banda, la Coordinadora Felina, que aglutina gairebé una vintena d'associacions, ha nascut amb l'objectiu d'implantar la gestió ètica de colònies felines, i per lluitar contra el maltractament institucionalitzat i particular que sofreixen els nostres veïns els gats.

tracking