Diari Més

Política

Mas demana a Tarragona molta participació en la renovació de CDC

Considera que Convergència és el partit ideal per liderar un possible nou estat independent

Mas demana a Tarragona molta participació en la renovació de CDC

Mas demana a Tarragona molta participació en la renovació de CDCCRISTINA AGUILAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Mas, president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i expresident de la Generalitat, va demanar, ahir a Tarragona, el màxim de participació possible en el procés de reformulació interna que està vivint el seu partit. Ho va fer en el context del Consell de Federació, en el qual van poder participar tots els alts càrrecs de les comarques de la demarcació de Tarragona, entre ells, Albert Batet, alcalde de Valls i diputat al Parlament, i Jordi Jané, conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya. Artur Mas va dir que la reformulació del partit «és una responsabilitat que no poden assumir dos o tres, l’hem d’assumir entre tots». La renovació de CDC culminarà al congrés de l’estiu en què es decidiran els nous dirigents del partit, però, fins llavors, segons Mas: «El repte en dos o tres mesos és plantejar-nos com faríem Convergència, si Convergència no existís. Com la crearíem, que és el que necessita Catalunya».

Mas va explicar que un partit històric com Convergència, que a hores d’ara, segueix tenint tant pes polític dins el país, continua sent «un instrument imprescindible per Catalunya».

Per això considerava que, fins al maig, quan se celebrarà la consulta vinculant interna per decidir el nou rumb del partit, han d’assolir tres objectius. El primer, augmentar el gruix de població independentista: «Si Catalunya no supera clarament el 50% de població sobiranista, no tindrem tota la força. El problema és que no tenim una bona alternativa». Deia que l’Estat Espanyol no oferirà una opció millor a Catalunya, a no ser que «tinguem prou força per empènyer». Tot i així, reconeixia que Convergència no pot deixar a ningú fora, que ha de ser «inclusiu». El següent objectiu era, segons Mas, guanyar més pes com a partit perquè, en el moment de fer la proposta de Constitució, les seves idees puguin ser influents. «Les idees han de ser millors, per tal de poder fer un país millor, no farem un país de qualsevol manera», deia. Finalment, la remodelació del partit havia de complir amb un tercer objectiu. «Si Catalunya se n’ensurt, necessitarà un partit entrenat, que sàpiga fer servir les noves eines que tindrem a les mans», deia el líder convergent.

El líder de CDC va insistir molt en la necessitat de mantenir el seu propi caràcter i no deixar-se influir per altres partits: «Serem un partit no demagògic i no populista. El partit farà el bé, prenent decisions i responsabilitats».

tracking