Diari Més

Ecologia

Una marxa reivindicativa exigirà que s'arreglin els camins de Ponent

És la cinquena edició de la caminada popular, on esperen que hi participin 150 veïns

Recorregut que seguirà la marxa reivindicativa.

Una marxa reivindicativa exigirà que s'arreglin els camins de Ponent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels barris de Ponent de Tarragona s’han organitzat, per cinquè any consecutiu, en una marxa reivindicativa aquest diumenge. Serà una caminada popular, on està convidada tota la població de la ciutat, que reclama a l’Ajuntament de Tarragona que condicioni les rutes verdes: els camins que enllacen els barris de Ponent amb els de Llevant, tant a peu, en bicicleta i a cavall. La marxa anirà des de la Canonja a la platja Llarga, parant als diferents barris, com Bonavista, Torreforta o Sant Salvador.

El president de la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona (FAVT), Antonio Peco, explicava que és una reivindicació històrica dels barris, ja que només existeix la connexió per carretera, però no per arribar-hi a peu. Peco deia que, després de cinc anys de reclamar-ho, ara és el moment ideal: «S’està fent la parcel·lació de l’Ikea, per tant, és un moment idoni per fer els camins». Els veïns de Ponent critiquen que no es van tenir en compte els seus barris quan es va dissenyar l’Anella Verda de Tarragona i que només es va contemplar la zona de Llevant, obviant la banda de l’horta gran i tots els barris de Ponent.

Aquest diumenge, partiran de la Canonja per l’anomenat camí Vell, però tothom s’hi podrà afegir des de cada un dels barris, fins que, calculen, 150 persones arribin juntes al Pont del Diable, on es farà la primera parada per esmorzar, aproximadament, al voltant de les onze del matí. El segon punt de trobada serà al Llorito vora la una del migdia, i acabaran a la platja Llarga una hora més tard.

La FAVT compta amb el suport de l’Empresa Municipal de Transport, que posarà a disposició de tothom autobusos gratuïts, per aquells qui no puguin fer la ruta a peu. A més, també hi haurà autobusos per tornar a cada barri, així com per arribar a la Canonja abans de començar. L’associació de Veïns de Llevant també s’han adherit a la iniciativa, així com les diferents entitats ecologistes de la ciutat, com Gepec o Gata, i el mateix ajuntament. «L’ajuntament fins ara ens ha donat suport, en totes les edicions anteriors. No ho han arreglat encara perquè sempre hi havia altres prioritats», explicava Peco.

tracking