Diari Més

Política

L'oposició a l'Ajuntament defensa la participació dels treballadors als consells d'administració

Els grups municipals critiquen el «despotisme» del govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, C’s, la CUP i ICV-EUiA critiquen les formes«despòtiques» derivades de la nova composició en els consells d’administració de les empreses municipals, alhora que lamenten la manca de voluntat política per part de l’Equip de Govern de cara a facilitar-hi la participació dels treballadors i treballadores.

Des dels grups municipals de la CUP, ERC-MES-MDC i C’s es van formular diferents propostes per tal que els consells d’administració de les empreses municipals EMDET, EMMCT, AMT, EMT i SMHAUSA, comptessin amb la participació de les seves treballadores i treballadors. Aquestes propostes es van formular com a una mesura per tal de facilitar als treballadors la possibilitat d’opinar de primera mà, i alhora, de tenir accés a les decisions que s’hi prenen. Un mecanisme, en suma, per poder millorar tant la comunicació com la gestió de les mateixes empreses, ja que les persones que dia a dia hi treballen són qui les coneixen de primera mà. Es dóna la circumstància que en el cas de l’EMT aquesta proposta fins i tot havia estat aprovada el març del 2015 en el plenari d’aquell moment.

Des de cada una de les gerències i direccions d’aquestes empreses, i amb el vot majoritari dels representants que hi tenen els partits PSC-PP-UDC, fruit del pacte de govern, es va comunicar que s’encarregaria un informe jurídic per tal de saber si això era possible.

D’una banda, aquest informe no va es va facilitar a cap membre dels consells d’administració en representació dels grups de l’oposició, sinó que el passat dijous 31 de març, quan es van fer les cinc reunions dels consells d’administració d’aquestes empreses municipals, en cada un d’ells es va lliurar, sense temps per poder-ho analitzar, el document jurídic i la conclusió segons la gerència. Malgrat les peticions per tal de posposar la decisió per tal de donar temps als consellers per estudiar la documentació, ja que no es tractava d’una qüestió d’urgència, mitjançant formes despòtiques i poc respectuoses, es va forçar la presa de decisió al respecte.

D’altra banda, en base a un informe que no és concloent, les presidències de les empreses municipals acaben justificant una proposta que segueix deixant fora dels consells d’administració els treballadors i treballadores, quan res no indicava la impossibilitat de la seva participació directa.
Els grups de l’oposició lamenten que s’ha menyspreat la seva participació en els consells d’administració de les empreses municipals i alhora mostren la seva preocupació perquè aquesta sigui la nova forma de funcionar dels consells d’administració de les empreses municipals a partir d’ara.
tracking