Diari Més

Política

Cassolada en contra de la deportació de refugiats a Turquia

La Plataforma Maremortum demana que els governs compleixin amb les lleis internacionals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Maremortum, que aglutina diferents entitats, haorganitzatuna cassolada a la Plaça de la Font, sota el lema ‘No a l’acord Unió Europea-Turquia. No en el nostre nom’. Més d’una vuitantena de personeshanassistita la concentració, amb la intenció d’exigir a les administracions que compleixin amb les lleis i tractats internacionals per tal de donar asil als refugiats.

«Creiem que Turquia no és un lloc segur pels refugiats. Amb aquest acord Europa mira cap a una altra banda i no es fa responsable de les seves obligacions», reivindicava Mons Buyó, que hallegitel manifest mentre la pluja es feia més intensa.

Representants polítics d’ERC i de la CUP, i entitats com Intermón, Entre Pobles, Procés Constituent, la PAH i d’altres hanassistita la cassolada.

En un principi, la concentració s’havia de celebrar davant de la seu del PP, però després que l’Ajuntament de Tarragona tombés la moció d’ERC, que demanava acollir deu refugiats, «hem decidit fer soroll davant de l’Ajuntament», explicava Piñol. «El govern central va dir que Espanya acolliria a 16.000 refugiats, i de moment només en porta 18», explica Buyó. La Plataforma demana accions directes i immediates per part de l’Ajuntament de Tarragona.

Una vuitantena de persones i dues pancartes van protagonitzar l'acte a la Plaça de la Font .

Una 'cassolada' en contra de la deportació de refugiats a TurquiaCarla Pomerol

tracking