Diari Més

Conflicte

Altres centres acullen afectats de l'autoescola Europa, però el cost econòmic encara està per resoldre

Part dels afectats han decidit obrir una denúncia col·lectiva

Altres centres acullen afectats de l'autoescola Europa, però el cost econòmic encara està per resoldre

Altres centres acullen afectats de l'autoescola Europa, però el cost econòmic encara està per resoldreCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Part dels afectats pel tancament sobtat de l’autoescola Europa de Tarragona va obrir, ahir al matí, una denúncia col·lectiva davant dels Mossos d’Esquadra. D’aquesta manera, els fins ara alumnes del centre situat al carrer Sant Antoni Maria Claret demostraven que no estan disposats a deixar passar el temps i reclamaven una solució urgent. Una de les afectades, Loli Ortega, va explicar que «el meu marit ha anat a denunciar el tancament davant dels Mossos d’Esquadra, i al seu costat hi havia almenys sis afectats més».

D’altra banda, també hi va haver un grup d’afectats que van dirigir-se al Defensor del Consumidor per conèixer quina era la via que havien de seguir per denunciar-hi el cas. De moment, una seixantena d’afectats s’estan organitzant des que es va conèixer el tancament sobtat, el passat divendres, tot i que encara no han aconseguit constituir-se com a plataforma. L’única justificació que han rebut ha estat el tancament per jubilació, tot i que alguns alumnes haurien rebut una carta d’Hisenda en la qual els deien que «no paguéssim a l’autoescola perquè hauria defraudat 833.000 euros», deien.

Una quinzena d’afectats van concentrar-se, ahir a la tarda, davant del centre tancat. La persiana del local va quedar empaperada de cartells en els quals reclamaven que els paguessin els diners de les pràctiques que no havien fet o hi havia missatges com: «Stop a la corrupció».

Per la seva banda, l’Autoescola Europa va assegurar ahir a Diari Més que «estem reubicant el centenar d’alumnes en autoescoles com la Nova, Sabat o Nico. Estem fent totes les gestions perquè ningú es quedi sense poder completar l’estudi del carnet de conduir». En aquest sentit, van demanar «temps» per tal d’arribar a un acord amb els diferents centres de la ciutat. «Hi ha moltes persones que han anat corrent a les altres autoescoles però necessitem aquesta setmana per enllestir el traspàs», afegien. No obstant això, la incertesa i la preocupació entre el centenar d’alumnes que, de la nit al dia, han vist com s’interrompia el seu estudi, continua en peu de guerra. «Ens prometen que ens redistribuiran a un altre centre, però no diuen res de qui pagarà les hores que ja vam abonar i encara no hem fet», destacava una altra afectada.

Front obert a les autoescoles

Diverses centres de la ciutat van confirmar que l’Autoescola Europa s’havia posat en contacte amb ells per traspassar-los els alumnes i intentar arribar a un acord. El gerent de l’autoescola Sabat, Josep Sabat, va explicar que «hem parlat amb el centre que ha tancat i estem disposats a solidaritzar-nos amb els afectats, però no ens podem fer càrrec de totes les despeses. No els cobraré la matrícula, però el que no puc fer és fer-nos càrrec de totes les hores de pràctica que els alumnes han pagat i no han realitzat». En aquest sentit, va destacar que, de moment, «no hem tancat cap acord amb l’Autoescola Europa».

Des de l’Autoescola Nico, van defensar que «estem estudiant com podem ajudar als afectats, però encara no hi ha res en ferm». El gerent de l’autoescola Nova, Manuel Roca, va detallar que «l’Europa ha parlat amb mi, però encara no sé si tinc prou estructura per assumir els seus alumnes». D’altra banda, des de l’autoescola Tarragó van mostrar-se convençuts de poder acollir una quinzena d’afectats. El gerent, Carles Tarragó, va explicar que «estem disposats a conservar-los les condicions que tenien, però el que no puc assegurar és quan es podran examinar. Ja tinc alumnes en llista d’espera que s’avaluaran al juny».

tracking