Diari Més

Societat

La Cucafera sortirà per Santa Tecla totalment renovada i tornarà a llençar caramels

Es canviarà tot el mecanisme intern per tal de fer la bèstia, de 270 quilos, més fàcil de dur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cucafera, una de les bèsties més estimades pels petits del Seguici Popular, sortirà per les festes de Santa Tecla d’aquest 2016 completament renovada. «Canviarem tot el mecanisme del seu interior perquè sigui més fàcil de dur, fins ara, era complicat, anava amb cordes i es trencava més. Ara serà millor i més senzill, ja que anirà amb cables i tindrà més elements mecanitzats», explicava a Diari Més, el cap de colla, Paco Ruiz. La restauració, d’aquests 270 quilos de 2,30 metres d’amplada per 5,5 metres de llarg, durarà un mes, i tornarà a anar a càrrec de l’home que la va crear ara fa 25 anys, l’Antoni Mas.

Els més petits, seran els que més gaudiran de la principal millora de la bèstia: tornarà a llençar els més de 30 quilos de caramels, habituals anys enrrere, sense cap mena de problema. «Sempre l’hem cuidat molt i ha tingut molt de manteniment, però des de fa uns anys, ja que és antiga, el mecanisme per llençar els caramels s’enganxava i no anava gaire bé. Ara, tornarà a funcionar», comentava Ruiz. Ell és el fill de José Ruiz, el president de l’Associació de Veïns del barri del Port que va morir recentment. I és que el Vermut Rumbero organitzat ahir al matí a la plaça dels Carros, a banda de servir per recaptar diners per als actes del 25è aniversari de la Cucafera d’aquest 2016, va ser en certa forma, un petit homenatge a la seva tasca. El fill de l’activista veïnal ho explicava visiblement emocionat: «El meu pare estava abans al capdavant de la colla, i crec que continuar la seva tasca és el mínim que es mereix».

Una nova festa per Santa Tecla

Els membres de l’Associació del barri del Port es proposen també per aquest 2016, que l’esperit festiu de Santa Tecla vagi més enllà, almenys per un dia, de la Part Alta. Coincidint amb La Cucafera baixa (l’acte creat fa uns anys seguint el camí obert per La Baixada de l’Àliga) que s’inicia al pla de la Seu i acaba als voltants del carrer Apodaca, volen congregar a centenars de tarragonins a la plaça dels Carros, en una gran festa, en acabar la baixada. «La majoria, en aquest acte, es queden sempre fins a mig camí, busquem una forma que vinguin i es quedin al nostre barri», explicava l’Adrià Recasens, responsable de comunicació de l’associació. La regidora dels barris de la part baixa, Ana Santos, es mostrava favorable: «Això depèn de la comissió de festes. Ara mateix estan valorant les diferents propostes, però nosaltres farem tot el possible perquè es faci aquesta festa», indicava. «Quan veus aquesta plaça així de plena, et planteges que pot donar molt més de si, i s’hi poden fer moltes més coses», comentava.

La Cucafera sortirà per Santa Tecla totalment renovada i tornarà a llençar caramels

La Cucafera sortirà per Santa Tecla totalment renovada i tornarà a llençar caramels

tracking