Diari Més

Música

Gana de Minipop

El concert de presentació del festival d’enguany va fer ballar nens i grans al ritme del millor pop dels anys 60

Gana de Minipop

Gana de MinipopCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dies després d’omplir el Teatre Tarragona amb el concert de final de gira d’Els Pets, Lluís Gavaldà va tornar a fer ple des del mateix escenari. Aquest cop va actuar acompanyat de Trau, guanyador del Sona 9 el 2014 i Grup revelació del 2015, amb qui va desgranar els seus clàssics preferits del pop dels anys 60.

La sintonia entre Gavaldà i Xavi Artigas, Jordi Bastida, Núria Botia i Pau Torrens es va fer evident des del primer acord. El de Constantí va demostrar el que ja sospitàvem: les versions originals de les seves cançons preferides li queden com un vestit a mida. I quan Lluís Gavaldà és feliç, hi ha màgia.

No es pot explicar d’una altra manera que fes vibrar un públic format per adults a qui les cançons triades potser els quedaven una mica lluny, i nens que segurament no les havien sentit mai. Però l’aposta del segell Minipop, de fer concerts ‘de veritat’, sense fixar-se en l’edat del públic que omple la sala, segueix funcionant. No havien passat tres cançons que els passadissos de la platea es van anar omplint de nens i nenes que, primer tímidament i després sense vergonya, van anar acostant-se a l’escenari fins a, gairebé, envair-lo.

Els Kinks, Els Who, els Rolling Stones, els Beach Boys i, per descomptat, els Beatles, van anar desfilant per l’escenari en un concert amb la mida justa. Una hora que va acabar amb ‘Grans Mags’ de Trau, 'XL' d’Els Pets, i l’arma infal·lible per fer aixecar tothom de la cadira: 'Bon dia'.

Aquest concert volia ser el vermut del Minipop d’enguany. I ha estat una aposta encertada: ens ha fet venir gana de festival.

Gana de Minipop

Gana de Minipop

tracking