Diari Més

Tancament polèmic

Tanca sobtadament l'Autoescola Europa i deixa 'penjats' tots els seus alumnes

Alguns dels afectats han rebut una carta d'Hisenda afirmant que l'autoescola deu gairebé 900.000 euros

Dues afectades esperant explicacions a la porta de l'Autoescola Europa.

Tanca sobtadament l'Autoescola Europa i deixa 'penjats' tots els seus alumnesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoescola Europa, situada al carrer Sant Antoni Maria Claret, no ha apujat la persiana aquest matí. A la porta dos cartells. En un hi diu «Tancat per jubilació», i a l’altre «Informació alumnes tel. 698 243 537». Segons explica una alumna, «ahir encara van acceptar matriculacions». Durant tota aquesta tarda, alumnes de l’autoescola s’han personat al centre demanant explicacions. Però la porta estava tancada.

La Meritxell Gasol és una de les damnificades. La jove va pagar gairebé 700 euros fa uns dies. Aquesta tarda, ella i la seva companya Blanca Sánchez, han estat des de les tres fins a les nou del vespre esperant una explicació. Sánchez explica que ahir, els propietaris de l’autoescola van escriure-li un paper on deia que redistribuirien als alumnes a altres autoescoles de la ciutat.

Però ningú en sap res. Ni l’Autoescola Sabat ni l’Autoescola Jordi, -que són les que en un principi han d’agafar els alumnes, segons els propietaris de l’Autoescola Europa-, saben res sobre aquests fets. «La decisió ha estat presa de cop i volta i sense avisar als alumnes», explical'afectada Meritxell Gasol.

La Loli Ortega ha pagat més de 1.200 euros pels carnets de les seves filles. Fa dos dies, va rebre una carta d’Hisenda que deia que no paguessin més a l’autoescola, ja que aquesta havia defraudat prop de 900.000 euros. Com ella, molts d’altres damnificats també han rebut la carta. Alguns dels alumnes expliquen que l’autoescola no acceptava pagaments en targeta; demanaven els diners en efectiu.

Segons expliquen testimonis, els professors es van assabentardel tancament ahir al migdia. El Diari Més ha pogut parlar amb els propietaris de l’Autoescola Europa, que han explicat que han tancat per problemes familiars, i que «els alumnes hauran de seguir la seva formació en una altra autoescola. Els redistribuirem amb les mateixes condicions», asseguren.

Com a mínim hi ha una cinquantena d’afectats que s’han organitzat pel tancament sobtat de l’autoescola. Asseguren que esperaran fins dimarts, i que si no reben una resposta, prendran mesures legals.

Document que va escriure la propietària de l'autoescola a alguns alumnes.

Tanca sobtadament l'Autoescola Europa i deixa 'penjats' tots els seus alumnesDiari Més

Alguns dels afectats han apujat la persiana perquè asseguren que sentien veus a l'interior.

Tanca sobtadament l'Autoescola Europa i deixa 'penjats' tots els seus alumnesDiari Més

tracking