Diari Més

Educació

S'inicien els actes de commemoració del 40è aniversari dels estudis de Joieria de l'EADT

La Diputació de Tarragona organitza exposicions, conferències i desfilades fins el proper 15 de maig

S'inicien els actes de commemoració del 40è aniversari dels estudis de Joieria de l'EADT

S'inicien els actes de commemoració del 40è aniversari dels estudis de Joieria de l'EADTDiputació de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir d'avui i fins al 15 de maig la joieria serà la protagonista de conferències, exposicions, desfilades i diverses activitats organitzades. Es tracta dels actes que la Diputació de Tarragona, a través de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT), ha preparat per commemorar els 40 anys dels estudis de Joieria a la demarcació. Aquest vespre s'ha donat el tret de sortida al programa d'actes amb la inauguració de quatre exposicions simultànies al Pati del Palau de la Diputació, al Museu d'Art Modern (MAMT) i al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).

El Pati del Palau de la Diputació és l'escenari de la mostra Joies entre 4, amb creacions d'alumnes del centre d'educació artística de la Diputació a Tarragona, i d'altres centres de nivell estatal com l'Escola'Mariano Timón'de Palencia i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Valencia. D'altra banda, al MNAT es pot visitar'Meet me there', de la gironina Estela Sáez. I finalment, el MAMT acull dues mostres més: 'Joies en context', d'alumnes de Joieria de l'EADT, i 'Microutopies', dels joiers i professors de l'Escola Massana de Barcelona Sílvia Walz i Ramon Puig Cuyàs.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, acompanyat del diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà, Joan Olivella, ha presidit l'acte, durant el qual s'han posat en valor aquests ensenyaments especialitzats i únics a la demarcació de Tarragona. Al llarg d'aquests anys, primer amb el Taller de Joieria i després amb la implantació del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria, el centre d'educació artística s'ha consolidat com un referent en aquest àmbit i Tarragona s'ha convertit en una ciutat amb una gran tradició joieria.

Una vintena d'actes fins al 15 de maig

Per commemorar l'efemèride s'han organitzat una vintena d'actes, oberts a la ciutadania, que s'allargaran fins al 15 de maig. Joiers de prestigi mostraran aquests dies les seves creacions, juntament amb el treball d'alumnes i exalumnes de l'Escola i Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.El programa inclou conferències, exposicions, desfilades i altres activitats relacionades amb el món de la joieria. A més de les mostres inaugurades aquest vespre, es podran visitar creacions de joies en altres punts del territori, com la seu de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i l'Espai Jove Kesse,entre d'altres escenaris.D'altra banda, les joies s'apropen a la ciutadania a través de la iniciativa Joies a la vista! Joies als aparadors. Aparadors amb joies, un projecte expositiu que a partir del 6 d'abril omplirà les botigues del centre de la ciutat amb les creacions dels alumnes de 2n de Joieria Artística de l'EADT.

Programa d'activitats dels 40 anys dels estudis de Joieria de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona

tracking